Mimaki lanceert grote 3D-printer: 3DGD-1800

test

De nieuwe Mimaki 3DGD-1800 3D-printer heeft baanbrekende productiesnelheden en transformeert de productie van grote objecten, waardoor er een breed scala aan nieuwe mogelijke toepassingen in verschillende industrieën ontstaat, van borden en displays tot productie.

Mimaki Europe kondigt de lancering aan van de nieuwe Mimaki 3DGD-1800 3D-printer, die een grootschalige productie tot drie keer sneller mogelijk maakt dan met conventionele Fused Filament Fabrication (FFF) type 3D-printers. De Mimaki 3DGD-1800 3D-printer verbindt de 2D printexpertise van het bedrijf met innovaties op het gebied van 3D-technologie en biedt klanten een kosteneffectieve, totaaloplossing voor 3D-teken- en displaytoepassingen.

Objecten tot wel 1,8 meter hoog

Het innovatieve 3D-printsysteem is in staat om objecten tot 1,8 meter hoog te produceren in slechts zeven uur – met een op assemblage gebaseerd ontwerp dat het mogelijk maakt om nog grotere ontwerpen te maken – en beschikt over een aantal slimme tijd- en kostenbesparende functies, waaronder een configuratie met twee koppen om de gelijktijdige uitvoer van twee structuren mogelijk te maken.

De Mimaki 3DGD-1800 vergemakkelijkt ook de productie van steunvrije holle structuren, waardoor de productie verder wordt gestroomlijnd en er tegelijkertijd een grotere draagbaarheid en de mogelijkheid tot toevoeging van binnenverlichting ontstaat. De technologie opent een breed scala aan potentiële toepassingen, van bewegwijzering, evenementen en creatieve kunst tot aan het interieurontwerp. Klanten kunnen gebruik maken van Mimaki’s uitgebreide portfolio van 2D-printoplossingen om deze toepassingen kosteneffectief te decoreren, wat deuren opent naar een reeks nieuwe producten die creativiteit en innovatie combineren met Mimaki’s beproefde, levendige resultaten van hoge kwaliteit.

Total Solutions Provider

“Een deel van wat onze aanpak hier bij Mimaki uniek maakt is onze toewijding om een Total Solutions Provider te zijn, en als zodanig hebben we ervoor gezorgd dat onze Mimaki inkjetprinters zelfs buiten het 3D printproces kunnen worden gebruikt om kleur en decor toe te voegen, waardoor gecreëerde objecten nog indrukwekkender en immens veelzijdig zijn”, zegt Bert Benckhuysen, Senior Product Manager bij Mimaki Europe. “Met onze unieke visie, een schat aan ervaring uit de hele printindustrie en onze niet-aflatende toewijding aan innovatie, willen we de sign-industrie leiden in zowel twee- als driedimensionale signages – en de introductie van de nieuwe Mimaki 3DGD-1800 is een fantastische stap voorwaarts in het bereiken van dit doel”.

Moeiteloze en snelle productie

De nieuwe Mimaki 3DGD-1800, die vanaf 1 april 2020 commercieel verkrijgbaar is, zal een revolutie teweegbrengen in de manier waarop objecten van groot formaat worden gemaakt, waardoor het mogelijk wordt om over te schakelen van dure en tijdrovende conventionele handwerkmethoden die aanzienlijke expertise vereisen, naar een moeiteloze, snelle productie met behulp van 3D-gegevens. Terwijl grote objecten traditioneel worden geproduceerd door het handmatig modelleren van schuimmaterialen, transformeert Mimaki’s nieuwe 3D printsysteem dit proces van concept tot productie – wat betekent dat ontwerpen kunnen worden gevisualiseerd als een eindproduct, alleen gebaseerd op de 3D-data, en vervolgens kunnen worden geproduceerd in verschillende maten uit een enkele dataset. In tegenstelling tot andere 3D printmethoden waarbij gebruik wordt gemaakt van hotmelt laminering, maakt de 3DGD-1800 gebruik van Gel Dispensing Printing technologie, waarbij gel-type UV-uithardende hars lineair wordt geëxtrudeerd en gebruik wordt gemaakt van LED UV-licht om de hars direct uit te harden, waardoor lamineringssnelheden tot 350 mm per uur mogelijk zijn.

De 3DGD-1800 3D-printer zal naar verwachting de signmakers nieuwe mogelijkheden bieden in een aantal uiteenlopende sectoren, met het potentieel om eenvoudig levensgrote displays, evenementdecoraties, filmrekwisieten, grote productmaquettes en meer te maken – en ook snel en efficiënt industriële productieonderdelen te produceren, zoals mallen voor het vacuümvormen, waardoor fabrikanten hun doorlooptijden kunnen verkorten.

Grenzeloze mogelijkheden

“We zijn erg blij dat we zo’n transformatief product op de markt kunnen brengen”, vervolgt Benckhuysen. “Met ongekende modelleringssnelheden en de mogelijkheid om enorme objecten te creëren, zelfs buiten het grote formatiegebied, vertegenwoordigt de 3DGD-1800 een echte transformatie in de productie van grote hoeveelheden. In combinatie met de superieure kwaliteit waar we hier bij Mimaki bekend om zijn geworden, is de potentiële impact van deze nieuwe 3D-printer enorm – met name voor de sign en display markt, maar ook ver daarbuiten. De mogelijkheden zijn grenzeloos.

Bekijk de Mimaki 3DGD-1800

Een grootschalige 3D printer – een totale 2D- en 3D-printoplossing voor de signmarkt

Klik hier voor de specificaties