Onze partners

Dimix werkt nauw samen met diverse topleveranciers.

mimaki - logo

Mimaki is een wereldvermaard Japans producent van grootformaat printers & snijplotters met een stevige reputatie als het aankomt op innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid.

Wereldwijd heeft Mimaki meer dan 1200 medewerkers in dienst en draait een omzet van meer dan 40 miljard yen, waarmee ze één van de grootste spelers zijn in de markt van apparatuur voor sign- en display.

Dimix verdeelt van Mimaki het volledige assortiment solventprinters, print- en cut systemen, led uv vlakbedprinters, desktop vlakbedprinters en snijplotters alsook uiteraard alle inkten en toebehoren voor deze machines. Ons serviceteam is opgeleid voor het installeren en onderhouden van de meeste Mimaki apparatuur.

Naast producten voor de signbranche is Mimaki ook actief in printapparatuur voor industriele markten, voor 3D-printing en voor de textiel- en confectieindustrie.

Meer info over Mimaki vindt u op https://www.mimakieurope.com.


Roland DG Benelux is een dochteronderneming van Roland DG Corporation in Japan. Roland DG Corporation produceert grootformaatprinters, snijplotters, geïntegreerde print- en snijtoestellen, 3D-printers, graveertoestellen, freesmachines en metaalprinters. Deze producten worden voornamelijk in de grafische en medische industrie gebruikt.

Roland DG Benelux werd in 1985 opgericht in Oevel (België). Het maakte aanvankelijk deel uit van de muziekafdeling van Roland, maar is nu een onafhankelijke onderneming. Roland DG Benelux is verantwoordelijk voor de distributie in de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk.

Roland DG Corporation heeft vestigingen en partners over de hele wereld. Vestigingen bevinden zich in België, de VS, Australië, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Denemarken en Brazilië en zijn verantwoordelijk voor de verkoop, distributie en naverkoop binnen een bepaald geografisch gebied.

Meer informatie vindt u op https://www.rolanddg.nl/


summa - logo

Het Belgische Summa heeft een wereldwijde reputatie als fabrikant van de allerbeste snijplotters. Dimix levert van Summa de vlakbed snijtafels.

Deze vlakbed contoursnijtafels zijn het resultaat van 30 jaar ervaring met ontwikkeling & productie van computergestuurde snijplotters en staan voor degelijkheid, hoge productiviteit, gebruiksgemak en dit met een belangrijk prijsvoordeel ten aanzien van Zund & Esko Kongsberg.

De nabijheid van de ontwikkeling & productie in het Belgische Gistel maakt dat we met Dimix héél kort op de bal kunnen spelen voor het uittesten van uw applicaties en zéér gericht advies kunnen geven om te komen tot de meest ideale snijoplossing.

Meer info over Summa vindt u op https://www.summa.be.


Hewlett-Packard (algemeen bekend als HP) is een van de grootste Amerikaanse technologiebedrijven en telde in 2014 zo’n 300.000 medewerkers. HP is bekend wegens een groot aantal verschillende producten, waaronder printers.

Ons partnership met HP omvat zowel technische als grafische designjet modellen. De HP T-serie (technische printers) is uitstekend geschikt voor kleine en grote productie omgevingen waar bouwtechnische tekeningen nodig zijn. De HP DesignJet kan in een technische productie omgeving voorzien worden van een inline vouw-oplossing.
Grafische modellen (HP Z-serie) zijn zeer geschikt voor retail posterprintingen en hoogwaardige fotografische toepassingen waarbij de laatste nieuwe modellen zelfs voorzien zijn van een X-Y cutter. Hierdoor wordt randloos printen op elk formaat mogelijk, zowel voor Poster formaten 70-100 en 50-70 als wildformaten voor (foto)grafische toepassingen.


Graphtec Corporation, voorheen Watanabe Instruments , is een bedrijf voor computerinvoer- en uitvoerapparaten in Japan. Het heeft dochterondernemingen in de VS, Europa en Australië. Graphtec werd opgericht in 1949; hun eerste plotter werd uitgebracht in 1961.

Snijplotters van Graphtec zijn van hoge kwaliteit met groot gebruiksgemak, uitstekend te integreren in o.a. Onyx ripsoftware. Graptec snijplotters zijn door de standaard dubbele mespositie eenvoudig te gebruiken voor kisscut in combinatie met perfocut. Tevens behoord rillen tot de mogelijkheden. Wij combineren de 6800 serie graag met een OKI Colorpainter of HP Latex om de snelheid te garanderen in uw productie.


Stahls Hotronix logo

Stahls Hotronix is de marktleider op vlak van hittepersen voor textieltransfert. Dimix levert van Stahls Hotronix zowel de manuele persen als de meer geavanceerde pneumatische transfertpersen.

Stahls Hotronix transfertpersen worden geproduceert in Pennsylvania-USA.

Meer info over Hotronix transferpersen op www.hotronix.com.

 

 

Onyx Logo

Onyx Graphics is reeds sinds de jaren 90 van vorige eeuw actief als leverancier van krachtige ripoplossingen voor het aansturen van grootformaat printapparatuur. Ook vandaag nog blijft het doel van het bedrijf om klanten te helpen om de productiviteit bij het printen en afwerken met grootformaat printers te verhogen, kosten te reduceren en te zorgen voor superieure printkwaliteit.

Dimix is authorised reseller van Onyx Graphics en kan u helpen met de implementatie van de diverse Onyx rip & workflow oplossingen.

Meer info over Onyx Graphics vindt u op www.onyxgfx.com.

 

Sihl is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige printmedia in de wereldwijd groeiende markt voor digitaal drukwerk. Als distributeur van de internationaal actieve Sihl-groep bedient Sihl Direct de Duitse, Zwitserse, Nederlandse en Belgische markt met een uitgebreid aanbod toekomstgerichte inkjet media. Die media worden gebruikt voor reclame & POS, interieurdesign, sublimatie en kantoormateriaal.


intercoat

Intercoat is een Duits fabrikant van zelfklevende materialen, gevestigd in de buurt van Hamburg. Het bedrijf produceert zelfklevende materialen geschikt voor de productie van wijnetiketten en allerhande labels, materialen voor zeefdruk, kleurenfolies en een uitgebreid aanbod aan zelfklevende materialen voor bedrukking met grootformaat printers alsook de bijpassende lamineerfolies.

De producten van Intercoat worden belijmd met uitsluitend op watergebaseerde kleefstoffen, zonder oplosmiddelen en zware metalen.

Dimix levert van Intercoat de 3800 reeks monomere snijfolies, alsook diverse zelfklevende printfolies voor gebruik met grootformaat printers en de bijhorende laminaten.

Meer info over Intercoat vindt u op https://intercoat.de.


politape - logo

Poli-tape is een Duits fabrikant van application tapes, flexfolies voor transfer en ook van zelfklevende materialen voor gebruik met grootformaat printers.

Poli-flex omvat een range flex- en flockfolies die in hoofdzaak ingezet worden om logo’s en foto’s op kledij te persen. De Poli-flex range laat zich kenmerken door een snelle verwerking en goeie wasbestendigheid.

Onder de brand “Poli-print” fabriceert Poli-tape zelfklevende folies & bijhorende lamineerfolies voor grootformaat printing. Deze gecalanderde polymere folies beschikken over de allerbeste facefilm van Renolit en zijn voorzien van een solvent acrylaat lijmlaag en een topkwaliteits liner.

Dimix levert van Poli-tape zowel de application tapes, flexfolies als Poli-print zelfklevende printfolies & bijhorende laminaten.

Meer info over Poli-tape vindt u op www.poli-tape.de.


Grafityp is Belgisch fabrikant van zelfklevende materialen, gevestigd in Houthalen. Het bedrijf produceert zelfklevende materialen geschikt voor de signbranche.

Dimix levert van Grafityp de Grafitack monomeer & polymeer gecalanderde folies alsook de zéér gekende en gewaardeerde Graficast gegoten kleurfolies. Daarnaast leveren we ook het assortiment GrafiWrap producten, een range van maar liefst 180 verschillende folies voor het wrappen van voertuigen en interieurobjecten.

Daarnaast is Grafityp ook leverancier voor een aantal producten die onder eigen label worden vermarkt.

Grafityp vindt u online op grafityp.com.


Mactac Logo

multifix-logo

Mactac & Multi-fix zijn brands van hoogkwalitatieve zelfklevende printfolies en lamineerfolies. De productie van de Mactac- en Multi-fix folies vindt plaats in de Mactac-fabrieken in het Belgische Soignies. Naast producten voor de signbranche is Mactac ook actief als leverancier van industriele & medische tapes en zelfklevende materialen voor offset en zeefdruk.

Onze Dimix Belux vestiging heeft zijn roots bij de overname van de afdeling directe verkoop van Multi-fix in het Belgische Genk. Deze afdeling werd door Dimix overgenomen naar aanleiding van de stopzetting van de productiefaciliteiten van Multi-fix in Genk.

Mactac werd in 2017 overgenomen door Avery. Mettertijd zal het Multi-fix, sinds 2002 in de handen van Mactac, verdwijnen waarbij de producten worden vervangen door gelijkwaardige varianten die onder Mactac label zullen verkocht worden.

Meer info over Mactac op www.mactac.com.


contravision-logo

Contra Vision is dé specialist op vlak van see-through window graphics. Het bedrijf bezit méér dan 120 patenten hieromtrent en is gevestigd in Engeland. Begin de jaren ’90 zorgden ze dat advertising op bussen & trams doorbrak en het straatbeeld in de steden voorgoed wijzigde.

En ook vandaag nog innoveert het bedrijf met bv. Contra Vision Backlite(tm) waarbij see-through window graphics ook s’nachts impact maken. Daarnaast beschikken de Contra vision folies over een “Grayliner”. Deze grijze liner zorgt ervoor dat u de kleuren goed kunt beoordelen wanneer de folie nog op zijn schutpapier zit en men dus niet voor verrassingen komt te staan na het opkleven.

Contravision vindt u online op www.contravision.com.


madico -logo

sungard - logo

Madico is  een Amerikaanse innoverende fabrikant van functionele raamfolies. Onder de Sungard brand van Madico vinden we ondermeer een assortiment automotive films. Deze tinting folies zorgen niet enkel voor een betere look, maar helpt ook om het interieur van voertuigen te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Sungard architectuurfilms zorgen ondermeer voor energiebesparing door het buitenhouden van de warmte, waardoor er op zonnige dagen voor minder koeling moet worden gezorgd. Ook ideaal voor het beschermen van producten tegen verkleuring in winkeletalages. Daarnaast is er nog een range veiligheidsfolies die beschermen tegen glasbreuk en tegen inbraak.


kernowcoatings-logo

Kernow Coatings, oorspronkelijk gestart onder de benaming Sensitizers, is een engels coatingbedrijf dat in de jaren ’70 pionierde met de productie van diazofilm. Vandaag beschikt Kernow Coatings over 5 compacte coatinglijnen waarmee het op een efficiënte en rendabele manier gespecialiseerde polyesterfilms kan coaten in kleine volumes. Het bedrijf beschikt over een eigen labo-afdeling waar coatings worden ontwikkeld en geproduceerd.

KC produceert polyesterfilm voor de meest diverse displayapplicaties zoals backlitfilm voor het maken van prints voor in lichtbakken en displayfilms voor gebruik in rollups en popups, en dit voor alle inkjet systemen. De producten van Kernow Coatings zijn ook gekend onder de benamingen HydroSol en HydroJet en hebben een reputatie van “topkwaliteit”.

nutec-logo

Nutec is een gerenommeerde Zuid Afrikaanse fabrikant van kwaliteitsinkten voor grootformaat printers.

Met Nutec ligt de focus op topkwaliteit op alle vlakken. De inkten worden geproduceerd en verpakt in een state-of-the-art fabriek waar alle processen maximaal geautomatiseerd zijn. Bovendien is men ook zeer begaan met het milieu en de gezondheid van de mensen die met hun producten moeten werken.

Hun assortiment bestaat uit alle types solvent intken (eco, TRUeco, mild, bio & hard) alsook leveren ze een uitgebreide range UV-drogende inkten.

Nutec vindt u online op nutecdigital.com.

 

 

Dimix steunt sign- en display gerichte brancheverenigingen en gerelateerde vakbladen.

Logo Sign+ magazine

logo signpro magazine

 

Sign+ Magazine en Sign Pro zijn de meest gelezen vakbladen voor de print- en sign industrie in Nederland en België. Beide zijn ook online aanwezig met drukbezochte websites, respectievelijk www.sign.nl en www.signpro.nl.

 

logo Sibon

Sibon is dé brancheorganisatie voor de signsector. Deze vereniging is actief in zowel Nederland als België en verzorgt voor zijn leden op regelmatige basis meetings, seminars, excursies, bedrijfsbezoeken en nieuwsbrieven. Sibon ondersteunt zijn leden eveneens met cursussen en trainingen, advies ivm de arbowetgeving en biedt zijn leden ook een collectieve verzekering waarmee veel risico’s worden geëlimineerd.

Sibon staat ook een hoogkwalitatief keurmerk. De lat om lid te kunnen worden en dit keurmerk te kunnen uitdragen ligt hoog waardoor gekwalificeerde bedrijven zich van de beunhazen kunnen onderscheiden.

Dimix is gecertificeerd door Sibon als “Erkend leverancier”.

Meer info over Sibon vindt u op https://www.sibon.nl.


Fespa werd opgericht in 1962 en stond oorspronkelijk voor “Federation of European Screen Printers Association”.

Op vandaag zijn nationale organisaties uit 37 landen aangesloten bij Fespa en werd door de opkomst van het digitaal printen de scope uitgebreid naar screenprinting, digital printing en textile printing. FESPA België maakt via Febelgra deel uit van het internationale FESPA-netwerk (www.fespa.com), bekend van de beurzen en evenementen op het gebied van visuele communicatie wereldwijd.

Meer info over FESPA België vindt u op https://www.fespa.be/.


FESPA Nederland is een kennis- en netwerkorganisatie in de visuele communicatiebranche.

FESPA Nederland heeft als doel ondernemers en ondernemingen in de markt van visuele communicatie producten te stimuleren en ondersteunen in hun ontwikkeling en aansluiting op de markt.

FESPA Nederland maakt deel uit van de internationale FESPA organisatie. In 37 landen wereldwijd zijn organisaties aangesloten bij FESPA. De doelstelling is het verspreiden van kennis door het organiseren van beurzen en het bevorderen van internationale samenwerking.

Meer info over FESPA Nederland vindt u op https://www.fespa.nl/.

Dimix engageert zich ook buiten de branche van sign & display en steunt het KWF kankerfonds, Cliniclowns, GreenYard VC Maaseik en Festijn Abrikozenplein.

Kanker raakt ons allemaal. Een op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker, per jaar ruim 100 duizend mensen. Jaarlijks sterven er zo’n 43 duizend mensen als gevolg van kanker. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één.

Dimix is Zakenvriend van KWF Kankerbestrijding.

KWF Kankerbestrijding zamelt fondsen in waarmee men onderzoeken ter genezing & vermijden van kanker financiert en waarmee een betere kwaliteit van leven voor kankerpatienten wordt bekomen. De nood voor extra fondsen zodat kanker sneller en beter kan worden genezen of voorkomen zijn immens groot.

Dimix wil dan ook al zijn medewerkers, partners & klanten motiveren om ook hun steentje bij te dragen zodat het ultieme doel, het volledig uitroeien van kanker, sneller kan bereikt worden.

Meer info op www.kwf.nl/zakenvriend.


Dimix zet zich als Hart voor de Zaak partner van de Hartstichting in voor een hartgezonder en hartveiliger Nederland. Samen doen wij er alles aan om de harten van Nederland gezond en sterk te houden – ook die van werknemers!

Bij Dimix staat vitaliteit en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Als Hart voor de Zaak partner zetten wij ons in voor een gezond hart voor onze werknemers en heel Nederland. Want werknemers die bewust bezig zijn met een hartgezonde leefstijl zijn meestal fitter en productiever en zorgen voor een lager ziekteverzuim. Door het uitdragen van ons partnership hopen wij een inspiratiebron voor werknemers, klanten, relaties en andere bedrijven te zijn.

Heb jij ook hart voor de zaak?

Ontdek hoe jij mee kunt doen op hartstichting.nl/hartvoordezaak


Cliniclowns

De Cliniclowns brengen afleiding en plezier aan kinderen die door ziekte en/of een handicap in een ziekenhuis moeten verblijven en daardoor weinig contact hebben met hun eigen leefwereld. Door middel van improvisatie proberen de clowns binnen de vier muren van een ziekenhuiskamer deze leefwereld weer wat op te roepen en op die manier wat afleiding te bieden. Kinderartsen merken dat de bezoeken van de clowns hun patiënten goed doen. Dit initiatief verdiend dan ook onze steun.

Meer info over cliniclowns vindt u op www.cliniclowns.be .


GREENYARD VC Maaseik is de absolute volleybaltop van België en speelt ook in de Europese Champions League, daarnaast spelen ze voor de Beker van België en halen ze het vaak tot in de finale. Dimix Belux is zakenvriend bij de volleybalclub GREENYARD VC Maaseik.


Kabouters F.C. Opglabbeek is een Belgische voetbalvereniging uit Limburg (BE). De club werd opgericht in 1923. Dimix Belux is al jaren zakenvriend bij voetbalclub Kabouters Opglabbeek.

Meer informatie: https://kaboutersopglabbeek.com/


Festijn Abrikozenplein is een overkoepelende naam voor de festijnen die op het abrikozenplein in Den Haag worden georganiseerd door vrijwilligers. Dimix is sponsor van dit festijn.