SUMMA barcode-workflow voor snijtafels uitgelegd

test

Bent u zelf vaak bezig met het snijden van diverse jobs op diverse vellen en/of platen? Of wilt u met uw snijtafel een complete rol met verschillende prints, achter elkaar, in één keer snijden? Dan is Summa’s geautomatiseerde barcode workflow de manier om dit te doen.

Wat is de barcode-workflow voor snijtafels?

Summa’s gepatenteerde barcode workflow (gepatenteerd in de EU) is een gebruiksvriendelijke, intuïtieve manier om een print- en snijworkflow te automatiseren. Met één druk op de knop kan uw Summa snijtafel een complete rol snijden zonder tussenkomst van de operator. Dit stelt u in staat om uw tijd en moeite te investeren in belangrijkere zaken.

Met Summa’s barcode workflow kunt u:

  • Tijd besparen
  • Een volledige rol van meerdere jobs snijden, zonder tussenkomst van de operator en met één druk op de knop
  • Automatisch het juiste snijbestand aan het printbestand koppelen
  • De kans op productiefouten beperken
  • Een synergie tussen uw printer en snijtafel creëren

Summa snijtafels zijn zo gebouwd dat ze naadloos aansluiten op de workflow van uw RIP.

3 eenvoudige stappen: Ontwerp, RIP & Afwerking

Stap 1: Ontwerp uw druk- en snijbestand

Ontwerp uw printbestand en voorzie de snijlijnen volgens de instellingen van uw RIP (met steunkleuren of een specifieke naamgeving van uw steunkleuren).

Stap 2: Importeer het naar uw favoriete RIP-software

Importeer uw ontwerp in de RIP en controleer de RIP-instellingen. Indien nodig kunt u ook gebruik maken van een voorgedefinieerde workflow van de RIP. De RIP-software voegt automatisch markeringen en een unieke barcode toe, drukt de opdracht af zonder de snijlijnen en maakt tegelijkertijd de snijgegevens aan.

De bestandsnaam van de snijgegevens, gegenereerd door de RIP, is een onafscheidelijke match met de barcode van de afdruk. Door de barcode af te drukken en tegelijkertijd de snijgegevens aan te maken, is het gebruik van het juiste bestand altijd gegarandeerd en zijn er geen fouten meer mogelijk.

Stap 3: Werk het af op uw snijtafel

Wanneer de rol met opdrachten wordt afgedrukt en de snijgegevens in de juiste map staan, kan de snijtafel zijn werk doen. Met een simpele klik kan de barcode-workflow/server* worden gestart.

*Summa levert een barcodeserver voor RIPS’en die geen eigen barcodeserver hebben.

Dankzij de geïntegreerde sensor of de camera van uw snijtafel kan deze de barcode detecteren en uitlezen. Nadat het de eerste barcode heeft uitgelezen, ontvangt de snijtafel automatisch het bijbehorende snijbestand terwijl hij verder gaat met het detecteren van alle markeringen. Wanneer alle markeringen zijn uitgelezen, zal de snijtafel doorgaan met snijden. Wanneer het snijden klaar is, zal het automatisch zoeken naar de volgende barcode en de procedure herhalen, job na job, zonder tussenkomst van de operator. Met deze geautomatiseerde barcode-workflow optimaliseert u uw workflow en bespaart u tijd bij het snijden van verschillende opdrachten, zelfs op een volledige gedrukte rol.

Kortom: Laadt de rol, klik op start op de barcodeserver, plaats de sensor onder de barcode en de rol wordt zonder tussenkomst van de operator volledig afgesneden. 

Bekijk de video: