Succesvolle fusie Dimix en Sihl Direct – 1 jaar na dato

test

Het in Breda gevestigde Dimix bv en branchegenoot Sihl Direct bv uit ’s-Hertogenbosch hebben de handen vorig jaar ineen geslagen. De twee bedrijven werken sinds 1 april 2019 samen onder de naam Dimix. De fusie van de twee bedrijven is een succes. “Als je ziet dat 8 op de 10 fusies mislukt, dan kunnen wij spreken van een succesverhaal het afgelopen jaar”, aldus Lars Vreeke, eigenaar van Dimix BV.

Kruisbestuiving

Dimix specialiseert zich al jaren in grootformaat printers, snijplotters, films en tapes voor de Benelux. Sihl Direct levert net zoals Dimix grootformaat printapparatuur en een uitgebreide range printmedia, in hoofdzaak geproduceerd door de Sihl Group. “De verschillende specialismen en producten vullen elkaar perfect aan en op die manier bedienen we de klant nog beter. Je ziet dat er bij onze klanten echt een kruisbestuiving ontstaat. Van oudsher Sihl producten verkopen we nu ook aan Dimix klanten en vice versa, een mooie ontwikkeling!”, vertelt Lars.

Nóg meer expertise

Sihl Direct bv is van oudsher heel sterk in moeilijk bereikbare markten als overheden, scholen, installatiebedrijven en reprografische bedrijven, markten waar Dimix tot vandaag minder thuis was. Bovendien is Sihl Direct bv zeer actief met het leveren van grootformaat printoplossingen voor (bouw)technische toepassingen en met grootformaat printoplossingen gericht naar de wereld van kunst en fotografie. ”Doordat we met de overname onze afzetmarkten hebben kunnen uitbreiden zijn er veel kansen ontstaan. Voor onze klanten is er weinig veranderd afgelopen jaar. Zoals ze van ons gewend zijn, staat persoonlijk contact, service en kennisoverdracht centraal. Klanten merken alleen dat we ineens nóg meer expertise in huis hebben.”

Feestmoment

De fusie zal later in het jaar, na de COVID-19 crisis, gevierd worden met het personeel in Nederland en België.