Mimaki UCJV300 – printen met doorzichtige inkt!

test

Er zijn in de loop der jaren veel innovaties op het gebied van inkjettechnologie geweest.

Van printen en snijden tot het gebruik van witte inkt, van doorvoersnelheid tot beeldkwaliteit. Digitale inkjet, als je er even bij stilstaat en erover nadenkt, is revolutionair geweest in de sign-, display- en tentoonstellingsindustrie.

Spot UV / Clear inkt

De enige manier om eerder de spot uv/clear inkt look te krijgen was door het sturen van de spot naar litho. Nu is het beschikbaar op uw eigen Mimaki UCJV300 printer.

Wat is heldere inkt?

Bij offset-litho-druk wordt een UV-heldere vernis als extra ‘kleur’ aan het proces toegevoegd. Het neemt één van de cilinders in beslag en werkt op dezelfde manier als alle CMYK-kanalen. De UV-lak wordt opgepikt door de plaat die aan de cilinder is bevestigd, op de offsetrol wordt overgebracht en vervolgens op het papier wordt gedrukt. De drukplaat is gemaakt om alleen aan te geven waar de spot uv moet worden geplaatst.

Het is een zorgvuldige operatie om alles op één lijn te krijgen en elke wijziging in het ontwerp zal betekenen dat er een geheel nieuwe drukplaat moet worden gemaakt.

Accentueer innovatief uw boodschap

Het zal van een standaard vier kleurenafdruk iets veel unieks en opvallender maken.

Heldere gebieden voegen een extra dimensie toe aan een ‘platte’ print en bij gebruik met een beetje aandacht en creatief ontwerp voegt het zoveel extra waarde toe aan een gedrukte poster of afbeelding. Zie het overzichtelijke als een innovatieve manier om uw boodschap te accentueren.

Mimaki Clear Control-systeem

Met heldere inkt ziet het er alleen echt indrukwekkend uit als het…..nou ja, helemaal duidelijk is. Alle stof of vuil daarbinnen en het maakt niet helemaal dezelfde indruk.

Gelukkig bedacht Mimaki dat met het MCC- of Mimaki Clear Control-systeem.

In plaats van de inkt op het vel te branden en vervolgens het UV-licht over te laten gaan om het uit te harden, vuurt MCC tegelijkertijd de inkt en het licht af, waardoor de kans dat er stof of vuil op de heldere inkt wordt aangetrokken terwijl deze nog aan het uitharden is, sterk afneemt.

Arista UV Texture bibliotheek

Duidelijke texturen en afwerkingen zijn allemaal beschikbaar via Mimaki’s Rasterlink 6 RIP software en de meegeleverde Arista UV Texture bibliotheek. Er zijn meer dan 100 sjabloonopties voor het toevoegen van heldere inkt aan uw afdrukken. Met bloemmotieven en symbolen voor moderne visuele ontwerpen, zal de Arista bibliotheek beschikken over presets voor de meeste heldere inktpatronen.

Greenguard Gold gecertificeerd

Een extra voordeel is dat Mimaki’s LUS-170 inkt Greenguard Gold gecertificeerd is, wat betekent dat deze inkt voldoet aan de strenge normen voor lage emissie van vluchtige organische stoffen (VOS) en aanvaardbaar is voor gebruik in omgevingen zoals scholen en zorginstellingen.


Mimaki-UCJV300-160-print-cut-oplossing

Over de Mimaki UCJV300 serie

De Mimaki UCJV300 serie, die beschikbaar is in vier verschillende printbreedtes van 80 cm tot 1,6 m, biedt een opmerkelijk rijke keuze aan toepassingen en veelzijdigheid met technologie voor gelaagd printen, inclusief nieuw ontwikkelde vierlaagse en vijflaagse mogelijkheden. De geïntegreerde snijfunctionaliteit van de printers maakt volumeproductie mogelijk van etiketten, stickers, hechtende raamfilms, voertuigbelettering en meer. Het gebruik van flexibele UV-inkten met instantdroging stelt klanten in staat om snel te printen en direct te lamineren of het eindproduct te leveren, dus zonder te moeten wachten op droging. Interessant is dat deze printers ook voorzien zijn van witte inkt, waarmee gebruikers briljante kleuren kunnen produceren op transparante, gekleurde of metalen substraten.


Wilt u meer weten over de Mimaki UCJV300 series ?

Klik hier voor uitgebreide informatie & prijzen van de Mimaki UCJV-series.

Aarzel niet ons te contacteren voor meer info of voor een vrijblijvende demo-afspraak. Dit kan telefonisch of via onderstaande formulier.


Anti-spam:
Anti-Spam vraag :