Welke raamfolie heb ik nodig?

test

Raamfolie wordt veelal gebruikt als decoratieve oplossing en als anti-inkijkoplossing voor ramen met veel inkijk. Afhankelijk van de gebruikte folie kunt u deze inkijk van buitenaf verminderen of minimaliseren zodat het uw privacy verhoogd. Maar ook tegen inbraak of om ruimtes te isoleren worden raamfolies ingezet.

Dimix levert een ruim aanbod raamfolies, gaande van diverse etched glass folies, zonwerende folies, tinting folies, isolerende folies & veiligheidsfolies. Dit zowel voor gebruik in architecturale toepassingen als voor gebruik op autoramen.

Ook bedrukbare raamfolies zitten in ons assortiment, dit is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld retailtoepassingen!

Afhankelijk van de toepassing zijn er diverse raamfolies verkrijgbaar.


Raamfolies

Etched Glass folies

Glass etch folie, zandstraal effect folie, melkglas folie, het zijn benamingen voor folies die veel gebruikt worden voor decoratieve effecten op glas of die als inkijkwerende folie worden ingezet.

Warmtewerende spiegelfolie

Warmtewerende spiegelfolie zorgt voor een spiegelend effect op het raam. Deze folies zijn beschikbaar in varianten die langs de buitenzijde of langs de binnenzijde gekleefd dienen te worden en werken warmtewerend. Deze folie wordt veelal ingezet ten behoeve van privacy en dus om inkijk te vermijden.

Car window tinting film

Car window tinting film is een 2-laagse niet gemetaliseerde folie voor het blinderen van autoruiten. Er zijn verschillende soorten doorzichtniveau’s verkrijgbaar (5% – 20%).

Doordat deze folie geen metalen bevat, krijg je geen problemen met 4G & GPS ontvangst en met sleutelvrije toegangsystemen. Tinting folie dient te worden aangebracht langs de binnenzijde van het voertuig.

Inbraakwerende glasfolie

Inbraakwerende folies maken van gewoon glas veiligheidsglas. Enerzijds kan men hiermee inbraak voorkomen, maar anderzijds vermijdt men dat door glasbreuk personen zich gaan bezeren of dat goederen beschadigd raken. Deze anti-inbraakfolies zorgen ook voor extra bescherming tegen UV-stralen en houdt de warmte buiten.

UV-werende glasfolie

Met deze 100% transparante Uv-werende raamfolie, die langs de binnenzijde wordt aangebracht, gaat u verkleuring van Uv-straling tegen. Deze folie wordt veel ingezet in etalages tegen verkleuring van tentoongestelde goederen.

Isolerende raamfolie

Isolerende raamfolie verhoogd het isolerend vermogen van ramen. Deze folie is volledig transparant en dient te worden aangebracht langs de binnenzijde van het te isoleren gebouw. Zo houdt u de warmte binnen en sluit u de kou buiten.

Smart Folie

Smart Folie of Polymer Dispersed Liquid Crystal (ook wel PDLC film genoemd) is een unieke folie dat op transparante oppervlakken – meestal ramen – wordt geplakt. Het folie kan door middel van een stroompje elektriciteit het oppervlak veranderen van transparant naar ondoorzichtig. Smart Folie kan heel eenvoudig worden bediend met een knop of schakelaar. Op die manier kunt u zelf bepalen op welke momenten privacy gewenst is.


Bedrukbare raamfolies

Dimix is specialist in bedrukbare raamfolies. Etch & Ultra Clear en One-way vision graphics.

 

Etch & ultra clear

Ultra clear en etch-effect folies zijn uitermate geschikt voor permanente toepassingen. Doordat je deze transparante of melkfolie kunt bedrukken, is deze erg geschikt voor reclame-uitingen. Ook decoratie van een kantoorpand is hiermee goed uit te voeren.

One way vision, eenzijdige doorkijk

De naam van de folie heet toepasselijk One Way Vision en bestaat uit printbaar geperforeerd zelfklevend vinyl. Wanneer de folie is aangebracht op een raam zullen de mensen aan de buitenkant van het raam de reclame-uiting zien. De verbazingwekkende eigenschap van de folie is dat mensen aan de binnenzijde van het raam dwars door de folie heen kijken. Hierdoor valt reclame op zonder belemmeringen voor het zicht. De raamfolie wordt toegepast op voertuigen, gebouwen en in winkels.

 

 

Meer weten over raamfolies?

Neem dan contact op met Liesbeth Houbrechts.