OnePrint – Personaliseren, met één print tegelijk

test

OnePrint is dé specialist op het gebied van printen en bedrukken van textiel en merchandise producten. Met als corebusiness full color bedrukte handdoeken, strandlakens en fleecekleden. Daarnaast ontwikkelen en produceren zij (merk)kleding voor verschillende doelen, zoals sport, promotie, leisure, fashion en bedrijfskleding. Het bedrijf opereert vanuit Hardinxveld- Giessendam. Het unieke van OnePrint is producten te personaliseren met individuele ontwerpen, logo’s en berichten. Dit maakt ze een vertrouwde keuze voor wederverkopers die op zoek zijn naar op maat gemaakte items voor evenementen, promoties of persoonlijk gebruik.

Met geavanceerde printtechnologieën en hoogwaardige materialen streven ze ernaar om producten van hoge kwaliteit te leveren die voldoen aan de specifieke eisen en verwachtingen van hun klanten. OnePrint staat bekend om hun snelle doorlooptijden en klantgerichte service, waardoor ze een vertrouwde naam zijn geworden in de wereld van gepersonaliseerde textiel en merchandise.

Start nét voor coronaperiode

Het bedrijf is gestart in februari 2020 door een klantvraag voor het maken van gepersonaliseerde merchandise, zoals handdoeken met een naam en nummer erop voor verenigingen en spaaracties. OnePrint begon net voordat de wereld werd geconfronteerd met de uitdagingen van een pandemie. Hoewel deze timing erg slecht was, bleek het uiteindelijk een cruciale factor te zijn voor het succes van het bedrijf.

In een tijd waarin veel bedrijven moeite hadden om te overleven, wist OnePrint zich aan te passen. Door flexibiliteit, creativiteit en innovatie te tonen, wist het bedrijf zijn aanbod aan te passen aan de veranderende behoeften van klanten en de marktvraag. Dit droeg bij aan de groei en reputatie als een betrouwbare partner voor gepersonaliseerde textiel en merchandise.

DTF druktechniek 

OnePrint ging ook de Direct-to-Film (DTF) techniek gebruiken. Eerst door middel van transfers in te kopen bij een collega-bedrijf. Nu met een eigen machine, de Mimaki TXF 150-75 van Dimix. Deze technologische upgrade heeft duidelijk bijgedragen aan de snelheid en efficiëntie van het productieproces.

Mimaki TXF 150-75

“We hebben de Mimaki TXF 150-75 in november 2023 aangeschaft. Het bediengemak en het onderhoud van de Mimaki is veel lager dan van de eerdere DTF machines op de markt. Dit biedt niet alleen meer controle over het productieproces, maar ook de mogelijkheid om snel in te spelen op de vraag van klanten en flexibel te zijn in het aanbieden van gepersonaliseerde oplossingen. Door transfers ook aan andere bedrijven aan te leveren, creëert OnePrint een nieuwe inkomstenstroom en vergroten zo het klantenbestand. Dit verbreedt niet alleen het marktbereik, maar versterkt ook de positie als een toonaangevende speler in de sector van gepersonaliseerde textiel en merchandise.

Komende jaren

“Het meer en meer personaliseren van items wordt alleen maar steeds groter en leuker. Niet alleen kleding, maar ook tassen, rugzakken en andere materialen. Met DTF ben je veel flexibeler. We gaan ons steeds meer richten op wederverkopers van merchandise items.” Fons zegt lachend: “Over een paar jaar is dit pand wel te klein, denk ik. Er zijn genoeg plannen om verder te groeien.”

Samenwerking met Dimix

Jessie Gabriels, Accountmanager bij Dimix, vertelt hoe OnePrint bij Dimix terecht is gekomen. “Ton Mulders, mede-eigenaar van OnePrint, heeft contact met ons opgenomen. Hij was al een tijd aan het oriënteren op DTF gebied. Hij is echt van de techniek en weet alle ins en outs. Zijn oog was gevallen op de Mimaki TXF en is zodoende met ons in contact gekomen. Het verkoopproces is daarna heel snel gegaan.” Fons vult aan: “We hebben de manier van contact en de persoonlijke behandeling als heel prettig ervaren. Ook de technische ondersteuning tijdens de opstart was erg fijn. Het is prettig om snel contact te hebben met de mensen die de machine hebben geïnstalleerd bij de eerste vragen die we hadden. Bij Dimix voelen we ons geen nummer.”

Meer weten over OnePrint?

Ga naar: https://www.oneprint.nl/