Unieke toepassingen met de Mimaki UCJV300 printer/cutter.

Het gebruik van led-uv techniek, de mogelijkheid op een productieve manier wit te printen en meerlaags te kunnen printen en het beschikken over een geïntegreerde snijplotfunctie zorgt voor unieke mogelijkheden en “meerwaarde” toepassingen.

Vindt hieronder enkele inspirerende toepassingen waarvoor de Mimaki  UCJV300 printers succesvol kunnen worden ingezet.


Mimaki UCJV applicatie - raambestickering
Raamstickers

De mogelijkheid om wit te printen maakt de Mimaki UCJV300 uitermate geschikt voor het produceren van allerhande raamstickers.

Met de Mimaki UCJV300 kan men raamstickers produceren op ultra clear folie. Daarbij wordt onder het beeld een witlaag voorzien voor optimaal contrast. 

Men kan daarbij eventueel opteren om het beeld in spiegelbeeld te printen en de witlaag erboven te drukken. Op deze manier kan men stickers produceren die langs de binnenkant van een raam kunnen worden geplaatst, met leesbaarheid naar buiten toe. De stickers zijn zo beschermd tegen vervuiling en vandalisme en bovendien is de binnenzijde van het raam in de meeste gevallen makkelijker toegankelijk om te bestickeren.
In vorm gesneden (raam)stickers

De snijfunctie van de printer laat toe om de gedrukte beelden na het printen op contour te snijden.

Doordat de led-uv inkten van de Mimaki UCJV300 direct na het printen volledig droog zijn hoeft men na het drukken niet te wachten alvorens op contour te snijden.

Is het voor de gewenste applicatie noodzakelijk eerst een lamineerfolie te voorzien, ook lamineren kan zonder wachttijd direct na het drukken.

Het contoursnijden van de Mimaki UCJV300 printers is zeer precies. Men kan kan opdrachten naar de printer sturen voor volledige rollen printwerk dat op contour dient uitgesneden te worden. De printer kan dit betrouwbaar uitvoeren zonder dat tussendoor manuele tussenkomst nodig is.
Dubbelzijdige raamstickers

De Mimaki UCJV300 kan stickers in één doorgang zelfs dubbelzijdig van beeld voorzien.

Dit doet de printer door beeld, wit, beeld te drukken op een transparante zelfklevende raamfolie.

De opaciteit van het wit is instelbaar van volledig opaak tot translucent. Kiest men voor volledig opaak wit dan kan men op 1 sticker langs voor en achterzijde een verschillend beeld laten zien. Kiest men voor translucent dan kunnen day- en night lichtbakprints geproduceert worden. Deze day- en night lichtbakprints zien er uitstekend uit zowel overdag wanneer de lichtbak uit staat, als in het donker wanneer de prints doorlicht worden.
Lichtbak prints

De led-uv inkten van de Mimaki UCJV300 kunnen met heel veel densiteit gedrukt worden wat leidt tot schitterende resultaten met backlit prints.

Qua materialen kan er met de Mimaki UCJV300 zowel op lichtbak film (backlit film) als op lichtbak peesdoek gedrukt worden. Ook kan men door gebruik van wit met transparante folies een lichtbak-effect creëren.

Optioneel bij de printer is een backlitmodule te bestellen, een lichtbron die in de printer wordt ingebouwd zodat men tijdens het drukken reeds kan zien hoe een beeld er gaat uitzien wanneer het belicht wordt vanuit een lichtbak.
Lichtbak posters

Naast film & peesdoek kan ook backlit papier gebruikt worden. Doordat de Mimaki UCJV300 led-uv techniek gebruikt kan daarbij gebruik gemaakt worden van goedkoper papier zonder specifieke inkjetcoating.

De inkten beschikken standaard in vergelijking met solvent- of latexinkten over veel meer densiteit, wat voor intensere, contrastrijkere beelden zorgt. Ideaal dus voor lichtbakposters die er zowel bij donker als overdag goed moeten uitzien.
Point-of-sale banners

Met de UCJV300 kunnen de meest diverse Point-of-sale toepassingen worden gerealiseerd.

In dit voorbeeld zien we dubbelzijdige gedrukte banners die aan het plafond hangen.

De UCJV300 kan met de meeste types bannermateriaal overweg, gaande van pvc-banner, milieuvriendelijke & textielgebaseerde bannermedia, etc... .

Ook kan men dit soort plafonddisplays maken door karton langs beide zijden te bekleven met zelfklevende folie.
Mimaki UCJV applicatie - bestickering koelkast
Bestickering drankautomaten & vrieskasten

Door koelkasten, drankautomaten, ... van gepersonaliseerde bestickering te voorzien kunnen deze objecten op een aantrekkelijke manier in een interieur worden ingepast.

Uiteraard kunnen ze, zoals in dit voorbeeld, ook van publicitaire graphics worden voorzien met als doel de verkoop te stimuleren.

De Mimaki UCJV300 leent zich uitstekend voor dit soort applicaties.
Shelf labels & wobblers

Wobblers schreeuwen om aandacht. Ze worden dan ook veel ingezet in supermarkten. De Mimaki UCJV300 leent zich ideaal voor het drukken en contoursnijden van wobblers.

Hiervoor wordt veelal polyesterfilm of polypropyleenfilm gebruikt als drager. Voor het uitsnijden kan gebruik worden gemaakt van de halfcut functie.

Ook shelfstrips waarop veelal productnamen, prijzen, QR-codes, etc... worden geafficheerd zijn een ideale applicatie om te realiseren met een Mimaki UCJV300.
Vloerstickers

De Mimaki UCJV300 is uiteraard ook geschikt voor het produceren van vloerstickers, zowel voor indoor applicaties als voor outdoor.

Vloerstickers zijn zowel in te zetten voor point-of-sale toepassingen in winkels, etc... als, zoals in de voorbeeld voor bewegwijzering.

Voor het realiseren van vloerstickers wordt meestal op een high tack zelfklevende folie geprint, waarover dan een floorgraphics laminaat wordt aangebracht.

Dimix levert ook folies waarmee men vloerstickers kan produceren en waarbij het niet nodig is om te lamineren.
Car wrapping

Gebruikers van de Mimaki UCJV300 kunnen opteren voor LUS170 inkten of LUS200 inkten. Met beide is het mogelijk om carwraps te realiseren.

De LUS200-inkt laat toe om bedrukte folie tot 200% uit te rekken, bij LUS170 is dit beperkt tot 170%. Bij gebruik van de LUS200 inkten kan mits men 3M printfolie en laminaat gebruikt 3M MCS-garanties bekomen tot 6 jaar. 

Om carwraps te realiseren wordt meestal gebruik gemaakt van een gegoten printfolie en bijpassende gegoten lamineerfolie.
Buswraps

Het wrappen van voertuigen kan uiteraard niet enkel op auto's maar ook bussen en bedrijfsvoertuigen kunnen van een fullcolour wrap worden voorzien.

Bij deze buswrap werd trouwens ook one-way vision folie op sommige ramen voorzien zodat de afbeeldingen doorliepen over de ramen.
Fotobehang
Muurstickers
Mimaki UCJV applicatie - meubilair
Wrappen van meubilair
Fotocanvas
Stickers
Productlabels (etiketten)
Decoratieve stickers
Roll-up displays
Veiligheidslabels & labels met gebruiksinstructies
 
 


Wilt u meer weten over de Mimaki UCJV300 series ?

Klik hier voor uitgebreide informatie & prijzen van de Mimaki UCJV-series.

Aarzel niet ons te contacteren voor meer info of voor een vrijblijvende demo-afspraak. Dit kan telefonisch of via onderstaande formulier.


Anti-spam:
Anti-Spam vraag :