Inspirerende applicaties voor onze ContraVision raamfolies

Contra Vision is dé specialist op vlak van see-through window graphics. Het bedrijf bezit méér dan 120 patenten hieromtrent. Begin de jaren ’90 zorgden ze dat advertising op bussen & trams doorbrak en het straatbeeld in de steden voorgoed wijzigde.

En ook vandaag nog innoveert het bedrijf nog met :

  • ContraVision Performance HD, een folie met 60% kleinere perforaties voor meer contrast en betere doorkijk.
  • ContraVision Clear, transparante one-way vision folie voor bedrukking met UV-printers (met witte inkt), waarbij de plaatsing langs de binnenzijde van ramen plaatsvindt.
  • ContraVision Performance Translucent one-way vision folie die s’nachts voor een lichtbak effect zorgt.

Naast het premium segment zijn er ook de zeer aantrekkelijk geprijsde reeks ContraVision Campaign folies. One-way vision folies voor promotionele toepassingen met minder vereisten qua duurzaamheid.

Laat u inspireren alvast door onderstaande applicatievoorbeelden.

Klik hier voor prijzen van ContraVision printfolies en hier voor de bijhorende lamineerfolies.ContraVision Performance White on Black

In deze foto zien we ContraVision Performance White on Black toegepast op de ramen van een tram.

Deze folie maakt deel uit van Contra Vision's premium gamma geperforeerde raamfolies en is vervaardigd van hoogwaardige, dikke, polymere raamfolie geproduceerd volgens strenge normen om een hoge drukkwaliteit, minimale krimp en probleemloze installatie en verwijdering te garanderen.

De dikte en duurzaamheid van deze polymere one way vision folies zorgt ervoor dat lamineren enkel noodzakelijk is wanneer de afbeeldingen worden blootgesteld aan regen en/of vuil en waar constante doorkijk een essentiële vereiste is. Ook in situaties waar de films worden blootgesteld aan slijtage of chemische reiniging is lamineren wenselijk.

Deze folie is dan ook te adviseren voor lange termijn toepassingen op voertuigen, building-wraps, ... .

ContraVision Campaign White on Black

In deze foto zien we ContraVision Campaign White on Black toegepast op de ramen van een info-kiosk.

Campaign White on Black is een monomere one way vision raamfolie geschikt voor de productie van korte termijn doorkijk raamstickers, bijvoorbeeld seizoensgebonden promoties of wisselende point-of-purchase graphics die speciale aanbiedingen of kortingen communiceren.

De Campaign range folies van ContraVision is zéér competitief geprijsd, maar beschikt toch over een aantal kwaliteitseigenschappen zoals het kunnen plaatsen bij lagere temperaturen en de makkelijke verwijderbaarheid waarbij geen lijmresten achterblijven.
ContraVision Performance HD White on Black

ContraVision Performance HD White on Black, toegepast op een winkelraam waarbij we het resultaat bekijken langs de buitenzijde.

De High Definition ContraVision folie is de enige one-way-vision folie beschikbaar op de markt met perforaties van 1 mm. Dankzij de kleinere diameter van de perforaties wordt de beeldkwaliteit aanzienlijk hoger, met meer detail dan ooit tevoren en zorgt ook voor een vlottere doorkijk van binnenuit.

Performance HD White on Black is een 40% transparante (60/40) geperforeerde raamfolie voor one-way vision graphics, geproduceerd volgens de hoge specificaties van onze Contra Vision® Performance™ serie.
ContraVision Performance HD White on Black

ContraVision Performance HD White on Black, toegepast op een winkelraam waarbij we het resultaat bekijken langs de binnenzijde.

De gaten met een diameter van 1 mm zijn 60% kleiner in oppervlakte dan standaard one-way vision folie.

Deze baanbrekende micro geperforeerde gaatjesfolie levert de helderste en scherpste beelden aan de ene kant en van de andere kant een merkbaar verbeterde doorkijk in vergelijking met alle andere geperforeerde folies.

De polymere folie zorgt voor minimale krimp na installatie. Het krimpen zorgt vanwege lijmresten die achterblijven voor extra vervuiling van de perforaties wat bij deze folie wordt vermeden.
ContraVision Performance Translucent White

We zien hier ContraVision Performance Translucent White toegepast op de ramen van het Stratford treinstation in Engeland. Dit beeld toont het station in het donker.

Deze folie maakt het mogelijk om wanneer het donker is een soort lichtbak effect te bekomen. Hiermee wordt een probleem van conventionele geperforeerde raamfolie overwonnen, die aan beeldvervaging lijdt en transparant kan worden als de binnenkant 's nachts verlicht wordt.

Bestaande interne verlichting is meestal voldoende om een fantastisch backlit effect te creëren.

Performance Translucent White geperforeerde raamfolie is ook een optie voor binnenopstellingen zoals luchthavens en winkelcentra, waar er niet genoeg natuurlijk licht is om de voorzijde van de graphics sterk te verlichten.
ContraVision Performance Translucent White

We zien hier ContraVision Performance Translucent White toegepast op de ramen van het Stratford treinstation in Engeland. Dit beeld toont het station bij daglicht.

Het dagaanzicht door een doorschijnende witte geperforeerde raamfolie is overdag nog steeds opvallend goed en er wordt natuurlijk licht in het gebouw toegelaten.

Bij gebruik van deze folie is het beeld ook aan de binnenkant aanwezig maar het oog heeft de neiging erdoorheen te kijken.
ContraVision Campaign Clear

Transparante geperforeerde raamfolies zijn ontwikkeld om aan de binnenzijde van het raam te worden geplaatst. Dit maakt dat deze folie ook bij slechte weersomstandigheden geplaatst kan worden alsook voor installaties waarbij de toegangsmogelijkheden aan de buitenzijde beperkt zijn. In veel gevallen is de binnenzijde van ramen makkelijker toegankelijk voor de plaatsers.

Installaties die langs de binnenkant kunnen geplaatst worden bieden bovendien het voordeel beschermd te zijn tegen de weersomstandigheden, straatvuil & vandalisme. 

Deze folie is enkel te gebruiken met printers die met wit en in meerdere lagen kunnen printen. Bij het drukken wordt eerst het beeld gespiegeld afgedrukt met erboven een laag wit en vervolgens een laag zwart.

Campaign Clear is geschikt voor korte termijnapplicaties, zoals bijvoorbeeld seizoensgebonden promoties.
ContraVision Performance Clear

Deze folie werd ontwikkeld om aan de binnenzijde van een raam te bevestigen, waardoor deze ook op locaties waar de buitenzijde niet of moeilijk toegankelijk is kan geplaatst worden. Ook is men niet afhankelijk van de weersomstandigheden bij de plaatsing en zijn de beelden niet ondergevig aan vervuiling of vandalisme.

Deze folie kan enkel met printers bedrukt worden die met witte inkten en in meerdere lagen kunnen drukken. De Mimaki UCJV300 & UJV55 led-uv printers zijn hiervoor bijzonder geschikt.
Voor optimale one-way vision resultaten te bekomen print men op de niet klevende zijde eerst het beeld in spiegelbeeld met daarboven een laag wit die voor contrast moet zorgen en nog eens daarboven een laag zwart. Door de zwarte laag niet te drukken bekomt men dezelfde "lichtbak" effecten als deze dien men met translucente one-way vision folies bekomt.

Deze folie is van polymere kwaliteit en is geschikt voor lange termijn toepassingen.
me-sign one way vision applicatie
D-Line P5295 monomere one-way vision folie

Dimix levert naast de ContraVision gaatjesfolie ook nog enkele eigen producten onder het D-Line brand.

Onze klant Me Print & Sign realiseerde bovenstaande project met de D-Line P5295 One-way vision folie. Dit is een monomere gaatjesfolie met 40% doorzicht en bedoeld voor promotionele toepassingen.