Mimaki onthult de Plus serie: nieuwe generatie grootformaat printers en snijplotters

test

Mimaki Europe, de toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt de lancering aan van de Plus serie, een nieuwe generatie van haar veel geprezen serie grootformaatprinters en -plotters. Met deze innovatie stuwt Mimaki de evolutie van groot formaat printen verder richting ultra-efficiënte, kosteneffectieve en duurzame oplossingen. De Plus serie bestaat uit drie nieuwe modellen:

  • De CJV300-160 Plus geïntegreerde solvent print-snijmachine
  • De JV300-160 Plus solventprinter
  • De CG-160/130/75 FXII Plus snijplotter

Mimaki integreert haar laatste core technologieën in deze Plus series om de printkwaliteit en snijproductiviteit te verhogen. Met deze nieuwe lijn wordt de printkwaliteit op hogere snelheden verhoogd. Hierbij speelt MAPS4, de nieuwste versie van de Mimaki Advanced Pass System een belangrijke rol. Met behulp van een uniek algoritme berekent de printer hoe, zo effectief mogelijk, inktdruppels af te vuren. Door de verschillen in kleur, dekking en printsnelheid, berekent MAPS4 automatisch per print pass het meest ideale patroon om visuele strepen (banding) te voorkomen. De betrouwbaarheid van de productie wordt gegarandeerd door Mimaki’s innovatieve NCU (Nozzle Check Unit) en NRS (Nozzle Recovery System). Daarnaast maakt een gloednieuw en geavanceerd af- en oprol systeem het mogelijk om rollen van 45kg te gebruiken, waarbij tevens verschuiving van de printmedia tot een minimum wordt gereduceerd. Dit maakt het productieproces makkelijker en bovendien efficiënter.

Nieuwe snijfunctie

De Plus serie omvat ook een nieuwe snijfunctie: ID Cut. Deze functionaliteit maakt non-stop print- en snijwerkzaamheden mogelijk met minimale inzet van mensen, tijd of restmateriaal. Voor deze functie worden in de opmaak ID-barcodes gegenereerd die worden meegedrukt tijdens het printen. Deze barcodes bevatten alle benodigde informatie voor het snijwerk. Na het printen leest een ingebouwde sensor de barcode en laadt automatisch de bijbehorende snijdata en voert deze opdracht voor opdracht volautomatisch uit, zonder tussenkomst van een operator. Bij de CJV300 Plus en de CG-FXII Plus is deze ID Cut functie standaard ingebouwd. De JV300 Plus kan in combinatie met de CG-FXII Plus worden ingezet om ook deze nieuwe snij-oplossing te benutten.

Grensverleggend

“Opnieuw vergroot Mimaki de mogelijkheden in deze grootformaat printindustrie,” stelt Bert Benckhuysen, senior Productmanager EMEA van Mimaki Europe. “Wij baseren elke innovatie op uitvoerig onderzoek. We observeren de industrie en luisteren naar de behoeftes van onze klanten. Door de ongeëvenaarde kwaliteit en productiviteit van de Plus serie, samen met onze milieubewuste visie, zijn deze modellen een zeer overtuigende keuze voor een ieder die zijn concurrentie een stap voor wil blijven en zijn productieworkflow wil optimaliseren.”

Nieuwe Eco-cartridges

Als onderdeel van het “Mimaki Green Technology” concept, introduceert het bedrijf ook nieuwe 600ml inktverpakkingen voor herbruikbare eco-cartridges op de Plus serie. Deze zijn bedoeld om duurzamere printprocessen mogelijk te maken en besparen bovendien 15% inktkosten vergeleken met de huidige 440ml cartridges. De mogelijkheid om de eco-cartridges veelvuldig te hergebruiken, maakt deze Plus serie printers een milieuvriendelijke, kostensparende keuze voor aanbieders van groot formaat printdiensten.