Mimaki maakt breedformaat printen kosteneffectief met de innovatieve SWJ-320EA solventprinter

test

Mimaki Europe, de toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, zal deze week de innovatieve, kosteneffectieve SWJ-320EA grootformaat solventprinter presenteren op FESPA Africa 2019 (Johannesburg, Zuid-Afrika, 11 tot 13 september 2019). De SWJ-320EA is een zeer productieve 3,2-meter brede printer, die past bij de veeleisende, steeds veranderende en prijsgevoelige markt voor superbreed formaat afdrukken. De printer staat voor topkwaliteit, hoge afdruksnelheid en betrouwbaarheid tegen een zeer toegankelijke prijs.

Onderscheidende factor in large format markt

Na de succesvolle introductie in prijsgevoelige markten, zoals Turkije, Rusland en het Midden-Oosten, is de SWJ-320EA nu ook beschikbaar voor Europa en Afrika. “De SWJ-320EA speelt in op de behoeften van de zeer competitieve breedformaatmarkt en is een belangrijke onderscheidende factor voor klanten”, zegt Bert Benckhuysen, Senior Product Manager EMEA, Mimaki Europe. “Door een hoge efficiëntie en lage operationele kosten te combineren met een zeer concurrerende prijs voor de hardware en inkt, is de SWJ-320EA een veel kosteneffectievere investering. Zeker in vergelijking met wat onze concurrenten uit China, Rusland en Turkije aanbieden.”

Printsnelheden tot 137m2/per uur

De SWJ-320EA is een superbrede solventprinter met Mimaki-kerntec”mimaki printer”hnologieën zoals onder andere, MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System) en NRS (Nozzle Recovery System). MAPS4 voorkomt zichtbare strepen (banding) tijdens het afdrukproces. Bij elke print pass gebruikt MAPS4 een uniek algoritme dat de meest effectieve manier berekent om de inktdruppels af te vuren en zo banding voorkomt. Dit patroon verandert voortdurend afhankelijk van de inktkleur, dekking en afdruksnelheid. Deze functie, naast NRS – die zorgt voor de vervanging van verstopte spuitopeningen zonder de productie te stoppen – verbetert de prestaties van de printer en verhoogt de productiviteit en afdrukkwaliteit voor de gebruiker. Daarnaast is de SWJ-320EA uitgerust met vier geavanceerde high-speed printkoppen gerangschikt in een verspringende reeks die resoluties tot 1200 dpi en printsnelheden tot 137m2/per uur garanderen.

Flexibiliteit en grotere volumes

De SWJ-320EA biedt de snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van wereldklasse waar Mimaki voor staat, maar nu in een superbreed formaat, uitgerust met een extreem stabiel media-invoersysteem en een nieuw ontworpen spanrol. Deze functies voorkomen dat media gaat golven en zorgen voor een hoge grip voor uiterst nauwkeurig afdrukken. Dat resulteert in een stabiele, premium afdrukkwaliteit. Voor wie flexibiliteit en grotere volumes nodig heeft, is de optionele functie beschikbaar van dubbele rollen afdrukken. Zo kan de printer twee rollen tegelijk printen (met een maximale breedte van 1524 mm per rol). Met kleinere rollen kan de productie per dag worden verdubbeld.

De Mimaki SWJ-320EA is zo ontworpen dat gebruikers zich op een winstgevende manier kunnen onderscheiden en is daarmee ideaal voor het produceren van een breed scala aan grootformaat binnen- en buitentoepassingen, waaronder POS-materialen, banners en billboards, displays, transport- en vloerafbeeldingen. Door een breed aanbod van solvent gecoate substraten die compatibel zijn met de printer, kunnen gebruikers zich nog beter onderscheiden. Denk aan: zelfklevende PVC-film, fotopapier, billboardpapier, blue back, film voor achtergrondverlichting, bannermateriaal en dekzeil.

De SWJ-320EA gebruikt Mimaki CS100 solvent gebaseerde inkt, is beschikbaar in CMYK-configuratie en biedt een capaciteit van 3 liter per kleur. De nieuwe inkten garanderen een ​​lager verbruik en verhoogde weers- en krasbestendigheid.

Over Mimaki

Mimaki is een van de grootste producenten van grootformaat printers en snijmachines voor de sign/graphics-, textiel/kleding- en industriële markten. Mimaki ontwikkelt het complete productassortiment voor elke productgroep: hardware, software en de bijbehorende verbruiksartikelen zoals inkten en snijmessen. Mimaki biedt innovatieve betrouwbare producten van hoge kwaliteit die gebruikmaken van inkjettechnologie met inkten op waterbasis, latexinkten, solventinkten en UV-drogende inkten. Om te voldoen aan de behoefte aan een breed scala aan toepassingen op de markt, ontwikkelt Mimaki geavanceerde on-demand digitale printoplossingen. Vindt hier een compleet overzicht waar u ongetwijfeld de Mimaki printer terugvindt die aansluit bij uw noden.