Mimaki lanceert nieuwe UV roll-to-roll printers

test

Mimaki Europe heeft aangekondigd dat ze hun productportfolio uitbreiden met twee nieuwe UV roll-to-roll printers, de UJV100-160Plus en UCJV330-160, als onderdeel van hun populaire 100- en 330-series. Deze nieuwe UV-printers bieden geavanceerde productievoordelen en onderstrepen Mimaki’s toewijding aan duurzame printproductie.

Mimaki heeft een lange geschiedenis als pionier op het gebied van UV-inkjetprinten en heeft sinds 2004 hoogwaardige UV-printoplossingen ontwikkeld. De UJV100-160Plus en UCJV330-160 zijn gebaseerd op de robuuste technologieplatforms van Mimaki en zijn ontworpen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten in verschillende industrieën en stadia van hun digitale printprocessen.

Duurzaamheid

Een opvallend kenmerk van deze nieuwe printers is hun focus op duurzaamheid. Mimaki’s UV-technologie biedt aanzienlijke voordelen voor milieubewuste printproductie. Dankzij UV-LED-inkten die onmiddellijk uitharden, is het energieverbruik tijdens het printproces aanzienlijk lager dan bij andere technologieën. Hierdoor vermindert niet alleen de ecologische impact van de printer, maar worden ook de productiekosten verlaagd en de levertijden verkort.

Arjen Evertse, General Manager Sales bij Mimaki Europe, benadrukt het belang van duurzaamheid en de toenemende vraag naar UV-technologie in de printindustrie. Hij legt uit dat de overstap naar UV-printen niet alleen de milieu-impact vermindert, maar ook bijdraagt aan kostenbesparingen voor printbedrijven, wat cruciaal is in een tijd waarin de energieprijzen stijgen.

Hoge snelheid en verbeterde beeldkwaliteit

Naast hun focus op duurzaamheid bieden de nieuwe printers indrukwekkende prestaties. De UCJV330-160 levert hoogwaardige UV-LED roll-to-roll inkjetprints met hoge snelheid en verbeterde beeldkwaliteit. Het kan afdrukken met snelheden tot 28m2/u voor een vierkleurenconfiguratie of 18m2/u met witte en/of heldere inkt, waardoor printserviceproviders efficiënter kunnen werken en snellere doorlooptijden kunnen bieden aan hun klanten.

Bovendien ondersteunt de UCJV330-160 diverse media en substraten, waaronder milieuvriendelijke opties, waardoor printserviceproviders flexibeler kunnen zijn in hun aanbod. Met de mogelijkheid om 2,5D-prints, watermerken en 5-laags prints te produceren, hebben ze meer opties om hoogwaardige en gedifferentieerde producten aan te bieden.

Aan de andere kant biedt de UJV100-160Plus een laag stroomverbruik, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen voor printbedrijven. Met slechts 0,5 kW verbruikt deze printer minder dan de helft van het vermogen van andere op de markt beschikbare printers. De UJV100-160Plus bevat ook nieuwe functies, zoals een inktbesparingsfunctie en een ‘pull-back printfunctie’, waardoor gebruikers meer flexibiliteit hebben bij het aanbieden van diverse toepassingen.

PICT – een cloud-gebaseerde printerstatus-monitoringtool

Mimaki ondersteunt ook hun klanten met de introductie van PICT, een cloud-gebaseerde printerstatus-monitoringtool, waarmee klanten de operationele status en prestaties van hun printers kunnen volgen en beheren vanaf pc’s of mobiele apparaten. Dit verbetert de efficiëntie van printactiviteiten en productiebeheer, waardoor printserviceproviders hun inktvoorraad beter kunnen beheren en onderhoud en productie effectiever kunnen plannen.

Al met al markeren de lancering van de UJV100-160Plus en UCJV330-160 een belangrijke stap voorwaarts voor Mimaki in het ondersteunen van duurzame printproductie en het bieden van geavanceerde printoplossingen aan hun klanten in verschillende industrieën.

De nieuwe UCJV330-160 is een veelzijdige roll-to-roll UV geïntegreerde printer en snijplotter die de productiviteit en kwaliteit voor grafische toepassingen aanzienlijk verbetert.

De UJV100-160Plus is nieuw in de 100-serie en verhoogt de efficiëntie met een lager energieverbruik.