Mimaki lanceert nieuwe ‘100 Series’ en brengt hiermee twee roll-to-roll inkjetprinters naar de Europese markt

test

De nieuwe Mimaki UJV100-160 met alle functies zoals u gewend bent én beter, alleen zeer scherp geprijsd!

Mimaki Europe, lanceert vandaag twee nieuwe instapmodel rol-op-rol inkjetprinters. De ‘100 serie’ bestaat uit de UJV100-160 (uv) en de JV100-160 (solvent). Mimaki streeft ernaar om met de twee inkjetprinters zo hoogwaardig en efficiënt mogelijk drukwerk te produceren met minimale gebruikskosten. De UJV100-160 is vanaf december 2020 verkrijgbaar en de JV100-160 wordt verwacht in januari 2021.

AS5-inkt voor de JV100-160

De JV100-160 springt in op de nieuwe, sneldrogende eco-solvent-inkt ‘AS5’, die korreligheid vermindert en verfijnde details mogelijk maakt, zelfs bij het printen van afbeeldingen met hoge inktvolumes. Deze nieuwe eco-solvent-inkt heeft een superieure krasbestendigheid en hoge duurzaamheid voor buitentoepassingen, Dit maakt de printer geschikt voor een hele reeks toepassingen voor binnen en buiten. De nieuwe AS5-inkt is beschikbaar in zowel een dubbele CMYK 4-kleurenmodus als 8-kleurenmodus, met lichtcyaan (Lc), lichtmagenta (Lm), oranje (Or) en lichtzwart (Lk).

LUS190 inkt voor UJV100-160

Mimaki’s UJV100-160 maakt gebruik van de voordelige uv-inkt ‘LUS-190’. Deze inkt droogt onmiddellijk bij blootstelling aan uv-licht, wat de productietijd verkort en het vervluchtigen van de opgebrachte inkt overbodig maakt. De LUS-190-inkt kan niet alleen worden geprint op pvc, maar ook op ongecoate substraten als petfolie, papier e.d. De UJV100-160 is sinds maart 2020 verkrijgbaar in een beperkt aantal markten, zoals in Rusland en het Midden-Oosten. De machine is nu verkrijgbaar in heel Europa en is ideaal voor drukkerijen die hun productielijn willen uitbreiden met printtechnologie met uv-droging.

DAS-functie

Het motto ‘Expert Printing Made Easy’ wordt waargemaakt door de printers uit deze serie uit te rusten met een reeks functies die het gebruiksgemak verbeteren. Beide printers uit de ‘100 serie’ beschikken over Mimaki’s nieuwe DAS-functie (Dot Adjustment System) ter ondersteuning van een gestroomlijnd en efficiënt printproces. De printkop wordt normaliter steeds handmatig uitgelijnd als de gebruiker van mediatype wijzigt. De nieuwe DAS-functie verzorgt de uitlijning echter automatisch voor printen in twee richtingen en compensatie van media-invoer, zodat een perfecte uitlijning en printkwaliteit wordt verkregen.

Bert Benckhuysen, senior productmanager bij Mimaki Europe: “Mimaki is er trots op dat het printtechnologieën introduceert die uitblinken in efficiëntie en kwaliteit en voor deze twee modellen is dat op die vlakken ook weer gelukt. Omdat printers uit de ‘100 serie’ ook zeer veelzijdig zijn, profiteren gebruikers van een hele reeks aan mogelijke toepassingen, van levendig behangpapier tot hoogwaardige signs.”

Rasterlink7

Daarnaast is de kerntechnologie van Mimaki, zoals NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) en MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System4), standaard aanwezig om een ononderbroken en betrouwbare productie te verzorgen. Bovendien heeft Mimaki de printers uit deze serie uitgevoerd met de nieuwe RIP-software ‘RasterLink7’, met het door Global Graphics Software Ltd. ontwikkelde Harlequin RIP® als core engine. Met deze nieuwe engine kan de RIP-tijd met wel 25% worden verkort. Voor nóg meer gebruiksgemak zijn variabele data printing (VDP) en favorietinstellingen toegevoegd aan deze nieuwe gratis RIP.


Bekijk de video:


Wij informeren u graag over alle technieken welke de Mimaki printers zo uniek maken.

Bekijk de volledige specificatie van de UJV100-160 hier

Download brochure UJV100-160

Meer informatie over de JV100-160 volgt later dit jaar.