5 tekenen dat u een nieuwe snijplotter nodig heeft

test

U kunt een heel eind komen met een desktopsnijplotter of een grootformaat plotter, of u nu gepersonaliseerde t-shirts of raamletters maakt. Ergens op uw reis komt u op een punt waarop u uw snijplotter moet upgraden en in uw bedrijf moet investeren.

Maar je wilt niet zomaar een nieuwe snijplotter kopen – je moet weten of je iets nodig hebt. Dus hoe weet u wanneer het tijd is om uw snijplotter te upgraden? De volgende indicatoren zouden u moeten laten weten of u iets met meer mogelijkheden moet kopen.

Niet snel genoeg

Zodra je vinylsnij-onderneming van de grond komt, heb je misschien moeite om het toegenomen aantal bestellingen bij te houden. Er is niets erger dan te zien hoe bestellingen uw inbox overspoelen terwijl u wacht tot uw snijplotter het werk voltooit.

Als je vaak merkt dat je rondhangt of meer kopjes thee zet dan vroeger, is het misschien tijd om iets te zoeken met een hogere snijsnelheid.

Niet genoeg snijkracht

Voor veel mensen, wanneer ze voor het eerst in de snijmachines stappen, gaan ze ervan uit dat hun keuze beperkt is tot verschillende kleuren vinyl. Het is spannend om te ontdekken dat je ook karton, reflecterend vinyl, magnetische vellen, flock en een heel universum aan andere materialen kunt snijden.

Met zo’n grote verscheidenheid aan beschikbare media, zou je in de verleiding kunnen komen om met verschillende toepassingen te experimenteren. Je zou kunnen dagdromen over een hoodie met sprankelend vinyl met warmteoverdracht of een ingewikkeld verpakkingsontwerp. Helaas, als uw snijplotter geen dikkere media aankan, kunnen uw ambities worden ingekort

Niet breed genoeg

“Je kunt klein snijden op een grote snijplotter, maar je kunt niet groot snijden op een kleine snijplotter”. Dit adagium in de grafische industrie klinkt nog steeds waar, en met een goede reden. Bij Dimix horen we altijd van klanten die zouden willen dat ze gewoon een breder apparaat hadden gekocht. Om voor de hand liggende redenen is er zoveel meer dat u kunt doen op een bredere plotter.

Als u merkt dat u nee zegt tegen klanten die grotere afbeeldingen willen maken, zoals etalages of grote voertuigstickers, moet u waarschijnlijk upgraden naar iets met meer breedte. Dit betekent ook dat u niet wordt beperkt door de beschikbare grootte van de media.

U wilt een nieuwe printer

Als u uw snijplotter gebruikt als onderdeel van een print-en-cut-workflow, heeft u waarschijnlijk een redelijk betrouwbaar systeem om ervoor te zorgen dat beide apparaten goed zijn geïntegreerd. Maar misschien wilt u investeren in een modernere printer of iets met een breder kleurengamma. Het laatste dat u wilt doen, is rommelen met uw nauwkeurig afgestemde workflow.

Aangezien u al op zoek bent naar een upgrade van uw afdrukmogelijkheden, kunt u net zo goed uw snijopties onderzoeken. Een geavanceerdere snijplotter kan u extra voordelen opleveren, zoals een grotere snijkracht of een betere volgnauwkeurigheid. Sterker nog, je zou kunnen zoeken naar een print-en-cut-oplossing die is ontworpen om in harmonie tussen de twee apparaten te werken.

Denk hierbij aan de print-en-cut oplossing van Roland, zoals de SG2-540 en VG2-540. Op deze twee machines loopt op dit moment een promo-actie. Neem contact met ons op voor details.

Het heeft betere dagen gekend

Het is waar dat deze apparaten, mits goed onderhouden, jarenlang winst opleveren, maar elk mechanisch apparaat kan aan slijtage onderhevig zijn.

Na verloop van tijd zullen uw aandrukrollers en snijstrips verslechteren en de ontberingen van constante productie zullen hun tol eisen. Hoewel de componenten eenvoudig te vervangen zijn, zou je dit als een wake-up call kunnen beschouwen, om je te laten weten dat het tijd is om andere opties te overwegen.

We weten hoe gemakkelijk het is om gehecht te raken aan een apparaat dat u alleen maar 100% geweldige resultaten heeft opgeleverd. Hoe hartverscheurend het ook is, uiteindelijk gaat iedereen door naar grotere en betere dingen. Het is aan jou om naar de toekomst te kijken en je het bedrijf voor te stellen dat je wilt, niet alleen het bedrijf dat je nu hebt. Met meer geavanceerde apparatuur houdt u minder tegen om uw dromen waar te maken.