Fashion Graphics: dynamisch en onderscheidend in groot formaat digitaaldruk

test

Fashion Graphics, gelegen te Sint-Amandsberg (Gent) is een dynamisch bedrijf binnen de wereld van groot formaat digitaaldruk. Het bedrijf bestaat al sinds 1999 en heeft vanaf 2015 een vrouwelijke zaakvoerster: Hilde Verheylezoon. Naast Hilde, die volledig productie draait, werken er nog drie vrouwen in de administratie, afwerking en prepress. Deze vrouwelijke touch is ook goed terug te zien in de inrichting van het pand.

Onderscheid door hoogwaardige (textiel)afwerking

Ooit begonnen om de reclame-uitingen voor het eigen modelabel te printen, is Fashion Graphics intussen uitgegroeid tot een bedrijf dat veel large format printing op plaatmateriaal en textiel doet. Ze onderscheiden zich door het totaalplaatje van printen tot hoogwaardige (textiel)afwerking aan de klanten te bieden. Ze bedienen zowel doorverkopers als eindklanten en hebben een machinepark dat zowel solvent, UV, waterbasis als sublimatie bevat. De printers zijn bijna uitsluitend Mimaki’s.

Hilde licht toe: “We kunnen eigenlijk alles printen en afwerken. We stikken onze spandoeken zelf, in plaats van deze te lassen. Dit is vrij uniek in onze business.”

Afgelopen jaar is er een Mimaki UJV55-320, door Dimix geleverd, aan het machinepark toegevoegd. “Onze 3 meter 20 solventprinter had de geest gegeven. We hebben gekozen voor de UJV om met name stof mee te kunnen printen. We wilden onze mogelijkheden uitbreiden. We konden tot vorig jaar alleen stof printen tot 2.50 meter, nu een groter formaat en dat heeft zeker meerwaarde” vertelt Hilde. “Alles groter dan 1.60 meter printen we op deze nieuwe Mimaki.”

Markt onder druk

“De afgelopen jaren merken we dat de markt niet gemakkelijker is geworden. De concurrentie is groot en de prijzen staan zwaar onder druk. Dit dwingt ons om ons flexibel op te stellen. Opdrachten van onze grote klanten krijgen voorrang. Deze banden willen we goed en stabiel houden en hier investeren we dan ook in. Onze grote kennis en ervaring in soft signage is ons grote voordeel. De kwaliteit die we hierin kunnen bieden is zeer concurrerend ten opzichte van de prijsvechters in de markt.”

Efficiëntie omhoog en milieuvriendelijk handelen

Op de vraag of er zaken zijn die Hilde anders zou willen zien zegt ze het volgende: “We werken in een zeer vervuilende branche. We hebben zo veel restmaterialen en afval. Ik zou graag zien dat hier een goede, milieuvriendelijke oplossing voor komt en wil daar graag ook zelf aan bijdragen.

Verder zie ik ook nog wel efficiëntieslagen te maken binnen ons bedrijf op het vlak van automatisering. We doen nu nog veel manueel, dit zou een stuk tijdbesparender kunnen.”

De nieuwste aanwinst van Fashion Graphics is een Summa F1612 snijtafel.

“Doordat we nu zelf de mogelijkheid hebben om plaatmateriaal te frezen, besparen we erg veel tijd. Hiermee zijn we nog flexibeler en kunnen we meer mogelijkheden bieden aan onze klanten.”

Samenwerking

“De samenwerking met Dimix de afgelopen jaren ervaar ik als zeer prettig. Ik kan Frederik (accountmanager bij Dimix) altijd bellen en vragen om advies. Het contact loopt soepel en de no-nonsense aanpak spreekt me aan, zo ben ik zelf namelijk ook.”

Toekomst

“Als ik droom dan wil ik het bedrijf graag zo stabiel mogelijk houden de komende jaren. De verkoop mag wel wat omhoog gebracht worden. Een 3.20 meter textielmachine staat ook op de wensenlijst”, zegt ze met een knipoog.

Benieuwd naar wat Fashion Graphics voor u kan betekenen?
Bekijk dan de website http://www.fashiongraphics.be/