Eigenplectrum.nl – Specialist in custom gitaren, plectrums, drumstokken en nog veel meer

test

Michael Kenis van Eigenplectrum.nl heeft zich gespecialiseerd in het gepersonaliseerd printen en lasergraveren van plectrums, slagplaten, capo’s, gitaarbanden, drumstokken en vele andere muziek gerelateerde zaken. In zijn werkplaats staan 3 printers en de laser klaar om de bestellingen te verwerken, een duizelingwekkende hoeveelheid in soorten en maten plectrums en drumstokken staan klaar in sorteerbakken.
Naast vele particuliere bestellingen weten ook internationale artiesten de weg naar de specialist in Terheijden te vinden; vraag naar de foto’s aan de muur van onder andere Kensington, AC/DC en Adele en de verhalen komen los. De service van Michael kenmerkt zich onder andere door een enorme keuze in materiaal en formaten van plectrums en een hele snelle productietijd.

Voor het personaliseren van (elektrische) gitaren, waar Michael al een tijdje mee bezig is, is inmiddels samenwerking met een gitaarproducent, maar de expertise voor het maken en monteren van de prints ontbrak nog. Hiervoor heeft Dimix een workshop samengesteld en hebben we samen met Michael uitgebreid getest met folies, laminaten, gereedschappen en de juiste aanbreng- en snijtechnieken.

Voor Michael is het vanzelfsprekend dat alleen de hoogste kwaliteit telt. “De aanschaf van een kwalitatieve gitaar is natuurlijk geen kleine uitgave; als je zoiets ook nog persoonlijk maakt voor iemand, moet het gewoon perfect, daaraan wil ik geen enkele concessie doen. Omdat er zoveel verschillende folies zijn en het voorbereiden, wrappen, vervormen en afwerken best een aantal risico’s kent, heb ik gekozen om me goed te laten voorlichten. Met deze workshop die Dimix voor mij persoonlijk heeft samengesteld heb ik kunnen zien en vooral voelen waar de specifieke aandachtspunten liggen.
De Mactac JT 10700 WG-BFG wrapfolie in combinatie met mat of glans laminaat is tijdens deze workshop voor mij uit de bus gekomen als perfecte match. De printbaarheid is perfect, de folie is makkelijk te plakken door de luchtkanaaltjes en de lage aanvangshechting en de folie is daarnaast bijzonder goed vervormbaar en lekker dun. Zo kan ik verder ontwikkelen en weet ik zeker dat ik een perfect product aan kan bieden aan mijn klanten.”

Meer informatie: www.eigenplectrum.nl