Een signmaker met een nuchtere, Friese instelling: Rondom Lichtreclame

test

In Joure – Friesland – vinden we Rondom Lichtreclame, waar het lichtreclame, autobelettering en nog veel meer verzorgd voor hun klanten. Een signmaker met een nuchtere, Friese instelling. In een mooi pand vertellen eigenaren Freddy en Fokje over hun bedrijf.

Roots in de signbranche

Eigenaar Freddy Oenema heeft zijn roots in de signbranche. Na een aantal jaar voor een baas gewerkt te hebben kreeg hij van klanten steeds meer de vraag of hij geen montage van de geleverde licht- en gevelreclame kon doen. Vanuit daar is hij in 2006 een eenmanszaak gestart en vanuit huis begonnen met opbouwen. “Er waren een aantal klanten die gelijk met me mee gingen, dus de eerste 3 maanden zaten snel vol. Die agenda is nooit meer leeg geweest!” vertelt Freddy. Na een paar jaar is Freddy’s vrouw Fokje ook in het bedrijf gestart. Samen staan ze nu aan het roer.

Duidelijke keuzes maken

Begonnen in de montage zijn de dienstverleningen steeds meer uitgebreid. Ze kregen een printer en een plotter en groeiden snel. Na een tijdje in een loods in een gedeeld gebouw te hebben gezeten werd het tijd om hun eigen pand te bouwen. In 2011 trokken ze hier in en tot op heden zitten ze hier nog. Na een paar zware jaren te hebben gehad zijn ze nu sterker dan ooit. “We hebben duidelijke keuzes gemaakt in welke klussen we wel en niet aannemen”, vertelt Freddy. “Autobelettering en lichtreclame blijft de kernactiviteit.” De markt is inmiddels weer positief en dat merken ze: “2018 was een goed jaar!”

Flexibel en laagdrempelig

Fokje: “We zijn een flexibele partij, denken graag mee met de klant en helpen waar we kunnen.  Doordat we doorvragen weten vaak precies wat de klant nodig heeft en kunnen we goed advies geven. Wat we hopen dat onze klanten over ons zouden zeggen? Dat we toegankelijk en laagdrempelig zijn. Iedereen is bij ons welkom en elke klant wordt gelijk behandeld. Niks is te moeilijk!”

Merkvast

Fokje licht toe: “Door de jaren heen zijn we zeer merkvast geworden. We kijken vooral naar de kwaliteit van het product en zijn daarom ook kritisch.” “Als we dan een tientje meer moeten neerleggen voor een beter product, dan doen we dat”, vult Freddy aan. “Liever iets meer betalen en beter resultaat voor onze klant, dan een goedkoop product met goedkoop resultaat.”

“We hebben voor alle materialen twee partijen, zodat we flexibel blijven. Als één partij niet kan leveren dan hebben we altijd een back-up. Als we nieuw materiaal willen gaan gebruiken, dan bestellen we altijd eerst een paar meter om te testen. Wat plakt het best? Zo weten we zeker dat alles klopt”, vertelt Fokje.  “Maar we zijn wel erg trouw aan onze merken, er moet echt iets geks gebeuren willen we iets anders overwegen”.

Samenwerking met Dimix

“Sinds een jaar werken we samen met Dimix als leverancier. Door onze oude leverancier van etch- en applicatiefolie zijn we doorverwezen naar hen. Dimix is, net als ons, een partij waar het contact gemakkelijk en laagdrempelig is. Als we ergens vragen over hebben, dan komen ze altijd met goed en onderbouwd advies. Zo zijn we begonnen met de etchfolie en applicatiefolie, maar van het één komt het ander. Via Dimix hebben we weer een textielfolie gevonden die we jaren geleden ook gebruikten, maar daarna nergens meer konden krijgen.”