Top 5 mogelijkheden om uw bedrijf naar een hoger niveau te brengen met een Summa vlakbed-snijplotter

test

De kunst van het snijden hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met de huidige technologie kunt u een ongeëvenaarde nauwkeurigheid bereiken door middel van geautomatiseerde snijsystemen. In dit artikel geven we een inzicht in de mogelijkheden en voordelen van het gebruik van vlakbed-snijplotters in uw productieomgeving.

Wanneer grootte van belang is

Opdrachten in alle maten – klein en groot – dienen allemaal nauwkeurig te worden afgewerkt. Echter, zowel ingewikkelde kleine klussen als levensgrote klussen kosten veel tijd, moeite en vaardigheden om handmatig af te werken. Dit is precies het punt waar een snijtafel “handig” kan zijn om u niet alleen kostbare tijd, maar ook geld te besparen.

Met de huidige technologie kunt u een uitstekende nauwkeurigheid bereiken door middel van geautomatiseerde snijsystemen. Vooral wanneer u een grote verscheidenheid aan substraten en toepassingen wilt snijden, is een vlakbed-snijplotter de beste keuze om te maken. Maar de keuze binnen Summa’s assortiment vlakbed-snijplotters is groot, dus hoe kunt u beslissen welke maat het beste past bij uw type bedrijf?

Stel uzelf de volgende vragen voordat u beslist welke maat u kiest:

 • Wat is uw kernactiviteit; richt u zich op specifieke of op zoveel mogelijk toepassingen?
 • Hoe flexibel wilt u zijn in het aanbieden van nieuwe toepassingen/oplossingen?
 • Welke materiaalgroottes verwerkt u het vaakst?
 • Hoeveel wilt u investeren?
 • Hoeveel ruimte heeft u voor een vlakbed-snijplotter?
 • Iets anders waar u aan denkt?

Als u persoonlijk advies nodig heeft om te beslissen welke maat het beste is voor uw bedrijf, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons ervaren verkoopsteam.

Bereid uw bedrijf voor op een grote verscheidenheid aan opdrachten

Indien u uw bedrijf naar een hoger niveau wil tillen, moet u klaar zijn om elke klus aan te kunnen. Of het nu gaat om het snijden van 1.000 magnetische stickers van hetzelfde formaat of van hard plaatmateriaal om een aanstaande verkoop van uw klant te promoten met een POS display stand, u heeft een systeem nodig dat elke job, hoe ingewikkeld ook, aan kan.

Elke Summa vlakbed-snijplotter bevat standaard een modulair gereedschapssysteem, waardoor het mogelijk is om de snijplotter aan te passen aan de behoeften van iedereen. De modules op Summa’s F Serie vlakbed-snijplotters kunnen maximaal drie gereedschappen tegelijk bevatten, wat betekent dat er maximaal drie (verschillende) technieken kunnen worden uitgevoerd in éénzelfde job.

Op deze manier kan in een handomdraai een eindeloos scala aan substraten worden verwerkt. Onderstaande lijst is slechts een fragment van wat een Summa vlakbed-snijplotter voor u kan afwerken:

 • Golfkartonplaten
 • Schuimplaten
 • MDF-platen
 • PVC
 • Acryl
 • Magnetische materialen
 • Dibond
 • Rollend materiaal
 • Textiel (Mesh-stoffen, vlaggen, spandoeken,…)

Optimaliseer uw workflow met de volgende systemen om het materiaal makkelijk te verwerken

Kiezen voor een vlakbed-snijplotter betekent uw workflow optimaliseren en tijd besparen. Wist u dat uw toekomstige vlakbed-snijplotter veel functies omvat om uw productiviteit te verhogen? Een week besteden aan één enkele opdracht behoort met deze verbluffende functies tot het verleden!

Breng uw productie op gang met de volgende standaardfuncties:

 • Vacuüm systeem om het materiaal op zijn plaats te houden. Dankzij dit systeem met luchtaanzuiging wordt het materiaal tijdens de verwerking op de tafel vlak en vast gehouden om vervorming van het materiaal te voorkomen.
 • Transportband systeem voor een gecontroleerde toevoer van het materiaal. Een om de tafel bevestigde transportband in combinatie met pneumatisch aangedreven mediaklemmen maakt het mogelijk om lange jobs, bestaande uit flexible materiaal, te snijden naar grote productie processen.
 • Roll Support voor roll-to-roll opdrachten. In combinatie met het Transport systeem is de Roll Support ideaal voor de verwerking van rolmateriaal op vlakbed-snijplotters van elke grootte. De Roll Support wordt aan de achterzijde geplaatst en houdt de rollen altijd stevig op hun plaats.

Het ambitieuze Summa-team gaat echter graag een stapje verder met de volgende unieke kenmerken, die in alle standaard Summa F Serie vlakbed-snijoplossingen zijn opgenomen:

 • Tandem Modus om de productiviteit te verhogen. Met deze modus kan het actieve werkgebied worden verdeeld in voor- en achterzones, zodat de gebruiker aan de ene kant van de tafel materiaal kan laden en lossen terwijl hij aan de andere kant materiaal kan snijden. De actieve laadzone wisselt tussen de voor- en achterkant, waardoor inactieve perioden worden vermeden. (Verkrijgbaar op de F1330, F1832, F2630 en F3232).
 • Operator Zone Deze functie verdeelt het werkgebied in twee afzonderlijke zones, een snij- en een operator zone. Al het materiaal wordt automatisch naar de operator zone doorgevoerd. Omdat de snijkop niet verder beweegt dan de snijzone, heeft de operator toegang tot het bewerkte materiaal aan de voorzijde van de machine.
 • Poster Trim Deze functie zorgt ervoor dat posters kunnen worden gesneden zonder snijdata-informatie. Het ingebouwde camerasysteem op alle formaten van de F Serie detecteert de randen van zwart afgedrukte kaders automatisch en begint onmiddellijk te snijden.

Geautomatiseerde opties om uw workflow nog efficiënter te maken

Indien u de efficiëntie wil verhogen, zullen deze geautomatiseerde Summa-opties helpen jobs snel en nauwkeurig af te werken.

 • Automatische dieptecontrole (ADC) Deze functie is beschikbaar op alle F Serie modellen en vereenvoudigt het wisselen van gereedschap, mes of bit aanzienlijk. De ADC meet de punt van het mes of bit nauwkeurig en stelt de neerwaartse positie van het gereedschap in op het niveau van de tafel, zodat altijd de beste instellingen worden gebruikt om de meest optimale snijkwaliteit te verkrijgen. Dit is een uniek kenmerk in de markt.
 • Barcodeherkenning De barcodeherkenning verhoogt het gebruiksgemak, maar neemt ook de complexiteit van de afwerking weg. Onze barcode-optie stelt het apparaat automatisch in door het lezen van de barcode op het materiaal en het herkennen van de hele opdracht. Met deze barcode-optie kan de machine onbeheerd worden achtergelaten tijdens het snijden van grote rollen materiaal (ook ’s nachts). Continu snijden, job na job.

 

Vlakbed-snijplotters zijn ontwikkeld om het werk te vergemakkelijken, waarbij gebruiksgemak centraal staat

Indien u genoeg hebt van ingewikkelde systemen en software, bieden Summa vlakbed-snijplotters de volgende oplossingen:

 • GoProduce Software: Eigen softwaremodule, eenvoudig aan te passen aan de functionaliteiten die u het meest gebruikt.
 • F-Performance: De F-Performance-modus zorgt ervoor dat de prestaties van de F Serie vlakbed-snijplotters tot 40% toenemen. Voordelen zijn onder andere snellere op-, neer- en draaibewegingen van de snijkop, wat het meest opvallend is bij gebruik van het kiss-cut-gereedschap. Ook zal het toevoeren van materiaal aanzienlijk sneller verlopen. De klus zal bijna twee keer zo snel worden geklaard zonder in te boeten op kwaliteit. De F-Performance-modus is beschikbaar als gratis ontgrendeling op nieuwe machines via www.summa.eu/f-performance en als betaalbare ontgrendeling op oudere F Serie modellen, gebouwd voor 2018.
 • Onderhoud: Alle Summa producten, inclusief de F Serie vlakbed-snijplotters, staan bekend om hun robuustheid, duurzaamheid en lange levensduur. Met een nieuw Summa-product bent u klaar voor vele jaren productiviteit en kunt u de onderhoudskosten tot een absoluut minimum beperken dankzij de hoogwaardige constructie.

Alle bovengenoemde voordelen en meer leiden tot een print- en snijworkflow die naadloos in elkaar past en eindeloze oplossingen biedt voor vele industrieën, zoals de signmakerij, soft signage en digitale printindustrieën.

Met de F Serie biedt Summa een robuuste, veelzijdige en flexibele oplossing, die zowat elk materiaal snijdt met ongeëvenaarde kwaliteit. Dit zal vele bedrijven helpen om hun productiviteit optimaal te verhogen en de concurrentie zo een stap voor te zijn.

Belt-Summa-F-series

Ontdek de Summa F Series

Summa F Series vlakbed snijtafels

De Summa F Series vlakbed snijtafels en freesmachines bieden signmakers een betaalbare én betrouwbare oplossing voor het afwerken van zowel flexibele als harde materialen.

Lees meer>