Slijtage bij vloersignalisatie

test

Na ruim 10 maanden COVID is het duidelijk te zien: slijtage bij vloersignalisatie.

Wist u dat de meeste vloerstickers een levensduur hebben van ca. 6 maanden? De speciale belijming zorgt dat ze goed vastzitten, maar ook dat deze zonder noemenswaardige moeite en nagenoeg zonder lijmresten verwijderbaar zijn binnen deze periode. Ook de antislip toplagen en laminaten zijn aan slijtage onderhevig.

In april 2020 was er wereldwijd spoedvraag naar signalisatie op vloeren, het was niet aan te slepen. Ruim 9 maanden later zien we de kwaliteitsverschillen optreden. De meeste vloerfolies zijn namelijk bedoeld voor tijdelijke toepassingen. Kapotte randen en opgehoopte stukken folie kunnen ongelukken veroorzaken. Is dit te voorkomen?

Floorgraphics met langere levensduur

Uiteraard heeft Dimix daar de oplossing voor. In ons assortiment hebben we printbare films met speciale belijmingen voor zowel vlakke vloeren van beton, hout, linoleum of natuursteen alsook voor vloerbedekking. Een bijkomend voordeel is dat deze lijm de ondergrond niet aantast bij verwijderen én ze laten niet los wanneer er agressieve zeep wordt gebruikt.

Wanneer vervangen?

Dit zijn de redenen waarom je een vloersticker altijd op tijd moet verwijderen:

  • Als een sticker los laat aan de randen is het beter deze te vervangen. Veiligheid boven alles!
  • Als de toplaag van de vloersticker versleten is, is ook de anti slip werking weg. Om uitglijden te voorkomen kunt u de sticker beter verwijderen.
  • Laat een sticker nooit langer dan 6 maanden zitten. De lijmlaag is doorgaans niet permanent, maar wordt na verloop van tijd steeds permanenter. Lijmresten en beschadigingen aan de vloer kunnen dan het gevolg zijn.
  • De plaats waar de vloersticker zat kan nog lang zichtbaar blijven. De vloersticker voorkomt slijtage van de vloer, terwijl rond de vloerstickers de vloer wel slijt.

Bekijk ons assortiment floorgraphics