Schenking UV-werende folie aan school De Panne

test

Onlangs werden wij op de hoogte gebracht van een gezondheidskwestie van een kleutertje op Basisschool De Tuimelaar in De Panne. Het jongetje lijdt aan een uiterst zeldzame huidziekte, Xeroderma pigmentosum. Door blootstelling aan UV-straling (voornamelijk afkomstig van de zon) ontstaat voortdurend schade in het DNA in alle cellen van de huid.

Bij gezonde personen wordt deze kleine schade meteen terug hersteld. De ziekte van deze jongen zorgt er echter voor dat dit herstel niet gebeurt. Hierdoor ontstaan veel sneller kankercellen. Hij krijgt dus al op zeer jonge leeftijd met huidkanker te maken.

De belangrijkste preventie bestaat erin om het kindje uit de zon te houden. Oudere ramen laten echter UV-B licht door. Daarom wordt geprobeerd om in alle ruimtes waar het kindje regelmatig komt UV-werende folie aan te brengen.

De arts van de jongen en de school hebben ons gevraagd of wij iets konden betekenen om de schoolruimtes waar hij vaak verblijft te kunnen voorzien van deze UV-werende folie, zodat hij de lessen en lunchpauzes gezamenlijk met zijn klasgenootjes kan beleven. In samenwerking met onze leverancier in zonwerende folies Solar Protection hebben we ervoor gezorgd dat de gezamenlijke eet- en sportzaal voorzien is van deze folie.

We hopen dat hij hierdoor meer kan participeren in schoolactiviteiten waarbij hij goed beschermd is.