Printen op heldere geperforeerde raamfilms

test

Printen op heldere geperforeerde raamfolie zoals die van Contra Vision is gemakkelijk te doen als je een printer met witte inkt hebt.
Heldere geperforeerde raamfolie is geschikt voor gebruik met alle printtechnologieën zoals UV, latex, en Solvent om er maar een paar te noemen, als de printer maar witte inkt heeft. Het vereiste ontwerp moet dan worden afgedrukt “flood-coated” met een laag witte inkt gevolgd door een laag zwarte inkt . Door op deze manier te printen, wordt het ontwerp vanaf de ene kant goed gezien en blijft het doorzicht vanaf de andere kant behouden.

Aangezien een percentage van uw afbeelding zal ontbreken vanwege de structuur van geperforeerd materiaal, kan het verleidelijk zijn om het product te overladen met inkt om compenseren voor een schijnbaar verlies van contrast. Als u echter meer inkt gebruikt dan het product aankan bestaat de kans om gatenblokkering en lijmfalen te veroorzaken.

We raden u aan de minimale hoeveelheid inkt te gebruiken die nodig is om de afbeelding te definiëren en oververzadigde resultaten te voorkomen. Daarnaast is het advies om eerst een proefafdruk te maken en de testafdruk te installeren waar de uiteindelijke afbeelding zal worden gebruikt, daar kunt u de afdruk volledig evalueren. Het contrast van uw afbeeldingen wordt hersteld zodra ze op een venster zijn toegepast vanwege de lichtbalans op de ontwerpkant.

Samengevat:

  • Het is gemakkelijk te doen, als je een printer met witte inkt hebt;
  • U moet de hoeveelheid gebruikte inkt tot een minimum beperken en niet overdrijven;
  • Testafdruk en volledige evaluatie van de testafdruk is noodzakelijk;
  • Gebruik alleen Contra Vision® Clear Perforated Window films met een universele backing bij het printen met UV-inkjetprinters.

Perforated Image Previewer™ (PIP)

Heb je je ooit afgevraagd hoe je raamafbeeldingen er in werkelijkheid uit zullen zien als ze zijn afgedrukt op een geperforeerde raamfolie?

Met de Perforated Image Previewer™ (PIP) kun je dit uittesten!

  1. Upload je afbeelding (JPEG-bestanden)
  2. Stel het afdrukformaat in met een maximale afmeting van 1m (hoogte of breedte)
  3. Kies een perforatiepatroon uit het Contra Vision assortiment inclusief nieuwe HD
  4. Zoom in en uit op het beeld om te zien hoe het geperforeerde beeld eruit zal zien vanaf verschillende afstanden (het perforatiepatroon is niet waarneembaar op langere kijkafstanden)

Zelf Contra Vision uitproberen?

Maak een afspraak met één van onze accountmanagers:

Anti-spam:
Anti-Spam vraag :