Nieuwe kleinformaat flatbedprinters van Mimaki

test

Mimaki UJF-3042MkII en UJF-6042MkII

Mimaki introduceert de UJF-3042MkII en de UJF-6042MkII desktop flatbed printers. Deze toestellen gelden als opvolger voor de modellen UJF3042HG & UJF6042. Ze kunnen objecten bedrukken tot 153 mm dikte. De UJF-3042MkII met een maximum formaat van 30 bij 42 cm; de UJF-6042MkII met een maximum formaat van 60 x 42 cm. Deze nieuwe varianten bieden tegenover hun voorgangers voordelen op vlak van printsnelheid, printkwaliteit en bevestigen Mimaki’s ambities in de markt van desktop flatbed printers.

Bewegend printbed

Tegenover vorige modellen heeft Mimaki de mechanische stabiliteit geoptimaliseerd door nu te kiezen voor een printblad dat beweegt tijdens het printen. Bij de vorige modellen beweegt de printercarriage over het materiaal; bij deze nieuwe modellen beweegt de tafel onder de carriage. Dit leidt tot preciesere druppelvorming met een betere printkwaliteit op hogere snelheid als resultaat. De printtafel is bovendien volledig afgesloten, waardoor stof buiten de printruimte wordt gehouden. Dit is specifiek voor toestellen die in verkoopsruimtes staan opgesteld niet onbelangrijk.

Mimaki UJF MkII series

 

Oneindig veel applicaties dankzij ruime inktkeuze

Deze nieuwe desktop flatbed printers kunnen gebruikt worden met diverse inktsets zodat de toestellen voor extreem veel toepassingen en materialen inzetbaar zijn.

  • LUS120 inkten zijn ideaal om op zachte materialen te drukken , zoals membraanswitchen & smartphone hoesjes. Deze inkten kunnen tot 170% stretchen zonder breuklijnen te vertonen.
  • LUS150 inkten zijn ideaal voor indoor signage, het bedrukken van acrylaat, … .
  • LH100 inkten zijn ideaal voor het bedrukken van zeer harde materialen waarbij een hoge krasbestendigheid vereist is. De LH100 inkten zijn ideaal om op glas & metaal te drukken.

Beide toestellen kunnen ook primer drukken, alsook witte inkt & vernis. Met primer wordt de hechting van de inkt op vele materialen verbeterd. Witte inkten zorgen voor contrastrijke resultaten op gekleurde materialen en met vernis kunnen bepaalde zaken worden geaccentueerd. Door meerdere lagen vernis boven mekaar te drukken zijn schitterende embossing effecten mogelijk.

 

De Mimaki UJF-3042MkII & UJF-6042MkII zijn worden door Dimix op de beurs Sign2Com in Europese première gedemonstreerd en zullen binnenkort leverbaar worden.

Klik hier voor alle details over de Mimaki kleinformaat flatbed printers.