Hoge kwaliteit en persoonlijke service bij Fifo Color in Lelystad

test

Begonnen in 1974 onder de naam CAPI-color / CAPI-Lux* begon Fifo Color als analoog fotografiebedrijf. Alles van negatieven, dia’s en super8 werd hier verwerkt. Er waren veel samenwerkingen met amateurfotografen en schoolfotografen. In de hoogtijdagen werkten er zo’n 150 man met als één van de grootste opdrachtgevers Blokker, voor het ontwikkelen van fotorolletjes. Op dit moment werken er zo’n 15 mensen in Lelystad, met in het hoogseizoen wat extra krachten.

Onderscheid in kwaliteit en service

Het bedrijf richt zich nu vooral op de professionele fotograaf. Deze kan bij Fifo Color kiezen uit een breed scala aan producten. Professioneel fotopapier dat fotochemisch belicht wordt, di-bond, aluminium, acryl of canvas, of juist een combinatie tussen deze materialen. Ook fotobehang, banners, stickers voor op de vloer, aan één kant doorzichtige raambekleding: je kunt het zo gek niet bedenken. Het bedrijf is tevens gespecialiseerd in schoolfotografie.

Een andere bijzondere expertise die Fifo Color levert is het afwerken van geprinte panelen met epoxyhars in combinatie met bijvoorbeeld strass steentjes. Hierdoor ontstaat een zeer bijzonder en voelbaar diepte-effect. Ook kunstenaars vinden hierdoor hun weg naar de printspecialist in Lelystad.

Fifo Color 1

Fifo Color 2

John van der Heiden, productieleider bij Fifo Color, vertelt: “We onderscheiden ons echt in de kwaliteit en service die we leveren aan onze klanten. Dat uit zich in het feit dat we bij elke opdracht goed kijken hoe het beste resultaat behaalt kan worden. Als er een proefdruk nodig is of drie telefoontjes naar de klant voordat we gaan printen, dan doen we dat graag. We willen dat de klant het best mogelijke product ontvangt. Als je investeert in je klanten, dan komt dat altijd terug.”

De echte vakfotograaf is er niet meer

“De afgelopen decennia is er behoorlijk wat veranderd in de fotografie en printbranche,” vertelt John. “De professionele vakfotograaf zie je steeds minder. Iedereen met een telefoon of simpele camera kan zichzelf tegenwoordig fotograaf noemen. Ook zie je dat er steeds minder afgedrukt wordt, alles wordt digitaal opgeslagen. Mensen zijn ook sneller tevreden met mindere kwaliteit, dat is jammer.”

Fifo Color 3

Fifo Color 4

Snelheid en kwaliteit met de Mimaki JFX200-2513 EX

In september 2019 is er bij Fifo Color een Mimaki JFX200-2513 EX geleverd door Dimix. De eerste van dit type in Nederland. Dit ging niet zomaar, want om deze machine naar binnen te krijgen moest er eerst een buitenmuur gesloopt worden. In combinatie met Bouwman Klussenbedrijf en een vlotte samenwerking met Dimix is dit binnen no-time gerealiseerd. “De keuze voor deze Mimaki was met name de kwaliteit en snelheid. De prints die we hiermee maken zijn kwalitatief een stuk beter dan dat we gewend waren, ook het wit printen gaat veel sneller. We kunnen hier echt unieke dingen mee maken voor onze klanten.”

Fifo Color 5

Fifo Color 6

Toekomst

John ziet een mooie groei van het bedrijf in de toekomst. “We bedienen steeds meer luxe woonwinkels met onze high-end prints en afwerkingen. De professionele vakfotograaf en schoolfotografen weten ons nog steeds goed te vinden. We zijn zelf ook altijd op zoek naar innovatieve materialen en afwerkingen. Momenteel zijn we bijvoorbeeld aan het testen met de D-Line Crystal Panel materialen van Dimix. Dit ervaren we tot nu toe als een mooie aanvulling op ons assortiment.”

Met de Mimaki JFX200-2513 EX is nu ook de optie van 2,5D printen in huis gehaald. Met Rasterlink, de software die de ontvangen beelden omzet voor de printer, kunnen delen van een foto of ontwerp in reliëf geprint worden. De printer legt eerst tot maar liefst 17 lagen transparante inkt onder de uitgelichte delen en na een witte tussenlaag, wordt als laatste het uiteindelijke beeld geprint. Dit geheel vormt een prachtig resultaat met zichtbare én voelbare details. Denk eens aan de bijzondere mogelijkheden voor kunstwerken, bruidsreportages, productfotografie, beurspanelen en nog veel meer!

Fifo Color 7

Fifo Color 8

Bent u benieuwd wat Fifo Color voor u kan betekenen?

Neem dan een kijkje op fifocolor.nl / fifocolor.eu

*Capi staat voor C. A. P. Ivens, de man die ruim honderd jaar geleden in Nijmegen een van de eerste fotowinkels in Nederland oprichtte. Dit groeide uit tot de winkelketen CAPI met vestigingen in Amsterdam, Groningen en Den Haag die later fuseerde tot CAPI-Lux.