Dimix maakt zich klaar voor de toekomst

test

Dat er op logistiek vlak veel efficiëntie valt te halen is iedere organisatie wel duidelijk. Voor Dimix is het na enkele overnames noodzaak geworden om überhaupt de goederenstroom met een hoog service level te kunnen blijven uitvoeren.

In 2015 was de overname van Multi-Fix de reden om een locatie te zoeken in het Belgische Genk waar de voorraden en medewerkers van Multi-Fix werden ondergebracht in de Seinhuisstraat 7. In 2017 betrok Dimix in Breda een oversized pand waar een mooie showroom werd voorzien. Waar naast een basisplaats voor het uitgebreide Technische Team ook een eigen voorraad voor de Nederlandse markt op stock wordt gehouden.

Na de beslissing om hoofdzakelijk de media en inkten vanuit één magazijn te gaan verzenden moesten we op zoek naar een nieuwe locatie. De keuze werd Genk – België vanwege het feit dat daar de zwaartekracht van logistiek was neergedaald én de grondprijs aantrekkelijk is. Met inmiddels twee uitpuilende magazijnen is er vorig jaar Januari een handtekening gezet voor de aanschaf van een stuk grond in de Slamstraat te Genk en konden de voorbereidingen voor de nieuwbouw gaan beginnen. Met de nodige inspanningen en overwegingen is nu alles klaar om gerealiseerd te gaan worden. Sinds Februari dit jaar is de grondwerker gestart en inmiddels is de bouw in volle gang. Eind Juni verwachten we de 2de fase van afwerking in te kunnen gaan zetten en Oktober staat gereserveerd voor de definitieve verhuizing.

Met binnenkort een kleine 2000 m2 magazijnruimte en meer dan 500m2 kantoor, vergader- & opleidingsruimte in Genk zijn we voorlopig klaar voor de verdere groei van Dimix in de Benelux.

Houdt onze website en social media kanalen in de gaten voor verdere updates!

Alles mede mogelijk gemaakt door architect Buro B voor het ontwerp en aannemersbedrijf Ivo Gijbels voor de realisatie.