Dimix introduceert Smartfolie PDLC-film, folie die “aan” of “uit” kan worden gezet

test

U leest het goed, Smartfolie is folie die aan of uit kan worden gezet. In de aan-stand is de folie transparant terwijl deze in de uit-stand melkwit is en voor privacy zorgt. Om dit mogelijk te maken dient men de folie te koppelen aan een electrische voeding die door een schakelaar of afstandsbediening kan worden bediend.

Smartfolie op kantoor
smartfolie pdlc film
Smart folie project bij Heineken
smartfolie pdlc film
smartfolie pdlc film
Smartfolie bij Levanto
smartfolie pdlc film
smartfolie pdlc film
Smartfolie project Van Wezel Verpakkingen
smartfolie pdlc film

Voordelen van Smartfolie

In veel kantoren en bedrijfspanden zijn er ruimtes met veel glas. Dit lijkt mooi en ruim, maar het grootste nadeel is het gebrek aan privacy. Aan de ene kant geeft openheid een gevoel van vertrouwen, maar in sommige gevallen is het noodzakelijk om voor privacy te zorgen en zich te isoleren van de omgeving.

Smartfolie is de perfecte oplossing voor ruimtes die voor verschillende doeleinden worden gebruikt en zorgen voor openheid indien mogelijk, en privacy indien nodig.

Hoe werkt Smartfolie

Smartfolie is een gelaagde film die bestaat uit PDLC (Polymer Dispersed Liquid Crystal) aangebracht tussen twee lagen PET en twee geleidende tussenlagen. De vloeibare kristaldelen in de PDLC-laag positioneren zich in dezelfde richting onder invloed van elektriciteit. Hierdoor ontstaat er een transparante oppervlakte waar je doorheen kunt kijken. Schakelt u de stroom uit, dan nemen de kristaldelen weer een ongeordende positie in, waardoor de Smartfolie PDLC folie (en dus het glas) weer ondoorzichtig wordt en u er niet meer doorheen kunt kijken.

werking van smartfolie PDLC film

Klik hier voor prijsinfo van Smartfolie
 

Klik hier voor een recent gerealiseerd project met Smart Folie in de luchthaven van Eindhoven.