Smart Folie bij Eindhoven Airport

test

In het kantoorgebouw van Eindhoven Airport is er onlangs een eerste spreekkamer verfraaid met Smart Folie. Dealer Virupa uit Aalten heeft de installatie verzorgd.

Dion Sparnaaij – Projectmanager

“Dagelijks houd ik me bezig met projectmanagement met een creactieve inslag. Ik ben van origine architect en ben via een architectenbureau doorgestroomd naar de projectmanagementtak binnen Eindhoven Airport. In die functie stuur ik bouwprojecten aan in alle vormen en maten; van het vernieuwen van ons securitygebied tot nieuwbouw van de Hoofddoorlaatpost. Maar ook het realiseren van een wachtgebiedje speciaal voor mindervalide passagiers, of vijf kilometer hekwerk.

Binnen de terminal gebruiken we bepaalde branding die passagiers verbinden aan Eindhoven Airport. Deze branding wilden we ook in het kantoorgebouw terug laten komen omdat we dan organisatiebreed dezelfde branding uitstralen; voor passagiers, maar ook voor personeel en relaties.

Binnen de kantooromgeving houden we van transparantie en daarom houden we alles bij voorkeur zo open en licht mogelijk. De werkplekken op deze verdiepingen worden ook vaak door externen gebruikt, en daardoor is de wens ontstaan om de spreekkamer zo vorm te geven dat deze ook privacy kan bieden als dat nodig is. Daarom hebben we gekozen voor Smart Folie.

Deze spreekkamer die nu met Smart Folie gedaan is, is een try-out. Als dit bevalt willen we het doortrekken naar andere spreekruimtes en de boardroom in het gebouw en we zijn reeds in gesprek met Virupa over een bredere toepassing van het systeem in de passagiersterminal. Wanneer een glasvlak ondoorzichtig gemaakt kan worden, valt daar informatie op te projecteren.”

Wat is Smart Folie?

Smart Folie of Polymer Dispersed Liquid Crystal (ook wel PDLC film genoemd) is een uniek folie dat op transparante oppervlakken – meestal ramen – wordt geplakt. Smart Folie  kan door middel van een stroompje elektriciteit het oppervlak veranderen van transparant naar ondoorzichtig. Smart Folie kan heel eenvoudig worden bediend met een knop, schakelaar ofwel d.m.v. domotica. Op die manier kunt u zelf bepalen op welke momenten privacy gewenst is.

Smart Folie is de perfecte oplossing voor ruimtes die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Openheid als het kan, privacy als het moet.

Smart Folie bestaat uit verschillende lagen glasheldere PET films. Tussen die lagen zitten vloeibare kristaldelen die zichzelf herpositioneren onder invloed van elektriciteit. Hierdoor ontstaat er een transparante oppervlakte waar je doorheen kunt kijken. Schakelt u de stroom uit, dan nemen de PDLC-deeltjes weer een ongeordende positie in, waardoor de folie (en dus het glas) weer ondoorzichtig wordt en je er niet meer doorheen kunt kijken.

Smart Folie ontzorgt, biedt toepassingsgerichte oplossingen, is veilig, biedt garantie en zorgt ervoor dat functionaliteit en esthetiek hand in hand gaan.


Over Virupa

Virupa is in meer dan 25 jaar gegroeid naar één van de marktleiders in de Benelux op het gebied van signing en winkelpresentatie. En dat doen ze met een bevlogen en gedreven team van ruim 110 eigen store supporters.

Van creatief ontwerpers, technical engineers, modelbouwers, lichtreclame specialisten, metaalbewerkers, houtbewerkers, assemblagemedewerkers, kunststofbewerkers, technisch specialisten, printoperators, folie-experts, installatie & montage monteurs, technische projectleiders of account managers.

Ieder met zijn of haar eigen specialisme, maar allemaal met dezelfde passie en vooral ook gewend om snel en flexibel te schakelen.


Interesse in Smart Folie?

Bekijk hier de Smart Folie producten. We komen graag bij u langs om deze slimme techniek te demonstreren.
Neem hiervoor contact op met Don Vervooren.