Dimix Belux voltooit overname Europlan BV, versterkt positie in specialistische markt

test

Na een zorgvuldig proces is de kogel door de kerk. Afgelopen dinsdag 12 maart is door Dimix Belux de handtekening gezet onder het overnamecontract van Europlan BV uit Lier. Dimix is zich sterk aan het ontwikkelen in de Waterbased Inkjet markt en sinds de overname van Sihl Direct BV in 2019 ook leverancier van een enorm breed assortiment media en inkten voor deze specialistische markt. Strategisch is dit een enorme opportuniteit die past binnen de diversificatievisie van Dimix.

Europlan uit Lier is opgericht in 1965 door de heer Jacobs Sr. en altijd een familiebedrijf gebleven. Zijn zoon Philip Jacobs is de huidige CEO en blijft voorlopig aan om het bedrijf voort te zetten en op termijn over te dragen. Met deze lange historie hebben ze een enorm stabiele klantenportfolio en naamsbekendheid opgebouwd. Europlan is in de CAD GIS markt de marktleider voor België. Als exclusief verdeler van HP PageWide XL printers in België heeft Europlan een sterke positie verworven, mede dankzij hun focus op service, kennis en een persoonlijke aanpak. Deze waarden sluiten naadloos aan bij de kernwaarden van Dimix.

Europlan BV zal onder hun eigen naam blijven opereren en het bestaande personeel behouden, terwijl Dimix Belux zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling op het gebied van logistiek en marketing.

Lars Vreeke, eigenaar van Dimix, licht toe: “Er valt in België nog enorm veel te halen in deze specialistische markt, maar worden ook met de aanwezige know-how nog meer mogelijkheden in Nederland gecreëerd. We zijn dan ook erg blij met deze uitbreiding en zien het als een volgende mijlpaal in de gestage groeicurve van Dimix in de Benelux.”

V.l.n.r.: Jan De Smet (Dimix), Greet Vandoninck (Europlan), Lars Vreeke (Dimix), Liesbeth Houbrechts (Dimix), Philip Jacobs (Europlan). 

Over Dimix: Dimix is een vooraanstaande groothandel in de grafische sector, gespecialiseerd in printoplossingen, verbruiksartikelen en service. Met kantoren in Nederland (Breda) en België (Genk) bedienen we de gehele Benelux.

Voor meer info contacteer Dimix of Europlan:

Dimix Belux bv

Slamstraat 10 – 3600 Genk – België
Tel +32(0)89 46 05 60
[email protected]
www.dimix.com

Europlan bv

Mechelsesteenweg 254 – 2500 Lier – België
Tel +32(0)3 488 25 09
[email protected]
www.europlan.be