9K – Unieke en kwalitatieve Gentse kledij

test

Jonge ondernemer Darcey Verheughe startte in 2015 zijn bedrijf 9K. Eerst als deeltijd onderneming, maar al snel groeide het bedrijf zo hard dat hij er nu voltijd mee bezig is. 9K personaliseert textiel zoals truien en t-shirts. Het thema Gent en voetbalclub KAA Gent zijn de rode draad door dit bedrijf.

Darcey: “Wat ik vooral neer wilde zetten is een huiselijke sfeer in de winkel, geen mainstream maar uniek. We ontwerpen en maken alles zelf. De kwaliteit staat hoog in het vaandel. Van zowel het textiel als van de flexfolie dat we gebruiken. De bedoeling is dat als een klant een trui bij ons laat maken hij er jaren mee kan doen.”

La Gantoise

De naam 9K komt van de Gentse postcode 9000. “We waren de eerste met dit concept in Gent. Ik ben begonnen met zelf T-shirts en sweaters te ontwerpen, allemaal met Gents thema. Het succes hiervan loopt gelijk op met dat van de Buffalo’s (KAA Gent, onderdeel van AA La Gantoise red.). Hoe beter zij spelen, hoe meer ik verkoop. Ik verkoop geen officiële merchandising van de voetbalploeg en ook de termen ‘Buffalo’ en ‘AA Gent’ mag ik niet gebruiken. Maar Gantoise, dat mag wel. En Gent natuurlijk ook. En alles wat daarmee samenhangt. Daar is de hele collectie omheen gemaakt.”

Darcey vertelt trots: “We kunnen onze klanten echt goed helpen om iets unieks te maken. Door mijn grafische opleiding kan ik hen helpen om een uniek en tof ontwerp te bedenken. Ook de online ontwerpmodule is een mooie uitkomst voor onze klanten.”

Alle truien, shirts en andere kledij worden geperst met een Hotronix Air Fusion transferpers van Dimix en prints worden gemaakt met de Mimaki CJV150-75, tevens door Dimix geleverd.

Uitbreiding in de toekomst

En de toekomst? “De bedoeling is om dit winkelconcept ook neer te gaan zetten in andere grotere Belgische steden als Antwerpen (2K), Brugge (8K), Luik (4K), enzovoorts.

Leuk feitje

Negenduust en 9K, de twee bekendste ‘Gent-kledingmerken’, zetten afgelopen jaar samen een biertje op de markt. Geheel in eigen stijl heeft dat bier ook een Gentse naam gekregen: Tuugzweere, Gents voor bierbuik. Lees meer.

 

Eigen shirt kopen?

De winkel 9K is te vinden op de eerste verdieping van Dok Noord, in de hoek. Online kun je hier terecht: https://www.9kdoknoord.be/

Thomas (Negenduust) en Darcey met hun bier
Foto: ©VDS