Vijf producten voor een perfect onderhoud van uw solvent- of uv-printer

test

Ach die cleaning voorschriften voor onze printer nemen we niet zo nauw. Aan het einde van elke werkweek maak ik de printer schoon en soms vergeten we het omdat het bijna weekend is.

Klinkt niet onlogisch maar kan op termijn forse gevolgen hebben voor uw printkwaliteit en uw portemonnee.

Een goed onderhoud van uw printer is bittere noodzaak. Problemen zoals nozzle uitval, strepen in uw output en banding ontstaan zéér dikwijls door slecht onderhoud. Inkten kunnen indrogen, of het nu solvent, eco solvent of uv drogende inkten zijn.

Inkt die zich ophoopt rond de omgeving van de printkop kan leiden tot kwaliteitsproblemen in uw prints. De inkt droogt onder invloed van de lucht of UV licht en hoopt zich op rond de printkop en de omgeving van de printkop. De cap (plaats waar de printkop in parkeert) vervuilt en sluit de printkop niet meer goed af. Er komt lucht bij de inkt en deze droogt in op de nozzles en de printplaat. Gevolg: strepen of vlekken op de prints, of nog erger op termijn is er een interventie nodig en misschien zelfs het vervangen van onderdelen.

Het is wel degelijk raadzaam om aan het einde van de werkdag de omgeving rond de printkop even snel schoon te maken met een beetje cleaning fluid. U kunt daar swabs voor gebruiken of eventuele lintvrije doekjes. Dit staat gebruikelijk nauwkeurig omschreven in de gebruiksinstructies bij uw printer. De kleine moeite van een onderhoudsbeurt s’avonds zorgt ervoor dat u de volgende dag kunt beginnen met een schone printer en kwalitatief goede output.

EUSigntech, onderdeel van Dimix, biedt de oplossing met cleaning producten specifiek voor het onderhoud van solvent, ecosolvent, latex & uv printapparatuur.

 

1. Power Wipes

voor het reinigen van de handen. verwijdering van smeer, vet, olie, inkt, toner, natte verf, remstof, roet, viltstift, teer, lijm, hars. Geïmpregneerde reinigingsdoekjes: daar waar geen water kan of mag gebruikt worden, gebruik je de Wipes: reinigt, ontvet, neemt geurtjes weg.

2. Lintfree Wipes

Pluisvrije doekjes voor het reinigen van kritische printer onderdelen waar geen vezels mogen achterblijven. Deze premium, zwaargewicht multifunctionele doekjes zijn vervaardigd van polyester. Ze scheuren niet, zijn zacht en niet-schurend, en daardoor ideaal voor kritische, gevoelige oppervlakken.

Beschikbaar per 400 stuks, formaat 10 x 10 cm en per 100 stuks in formaat 20 x 20 cm.

3. Reinigingsstaafjes

Reinigingsstaafjes voor het verwijderen van inktresten op moeilijke plaatsen. Reinig printheads en de capping van uw printer met deze flexibele staafjes. Extra breed vlak voor inkt en vuilopname.

Opgelet, deze staafjes bestaan in 2 uitvoeringen, 1 voor solvent-printers en 1 voor uv-printers & latexprinters. Het is belangrijk het juiste type te gebruiken.

4. Wegwerp handschoenen

Bescherm uw handen tegen vuil, solventen en tegen fotoinitiator in het geval van UV drogende inkten inkten met onze wegwerphandschoenen.
Terug belangrijk het juiste type te gebruiken. Latex handschoenen voor solventprinters; Nitril handschoenen bij het reinigen van UV-printers.

Belangrijk ! Latex handschoenen beschermen uw handen onvoldoende bij het reinigen van UV-drogende inkten ! Gebruik steeds nitril handschoenen.

5. Cleaning fluids

Dimix levert uiteraard ook cleaning fluids voor het reinigen van printkoppen en capping station.

Meer weten ? Contacteer ons vrijblijvend.

Al bovenvermelde cleaningproducten zijn te bestellen in onze webshop.