Verbeterde printkwaliteit bij warme temperaturen: onze tips

test

We willen allemaal constante printkwaliteit, maar hoe zorg je daarvoor tijdens deze warme zomerdagen? Dimix heeft de beste tips voor jou om het maximale uit je printer te halen, zelfs als het kwik stijgt!

Houd het koel in je printruimte

Een stabiele temperatuur is de sleutel tot geweldige prints. Heb je airco? Geweldig! Zo niet, probeer dan de temperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius te houden. Zo blijft je inkt perfect op peil.

Waarom is temperatuur zo belangrijk?

Bij warm weer wordt de inkt dunner en vloeibaarder, wat kan leiden tot vlekken op je prints. Bij temperaturen boven de 35 graden Celsius kan je printer zelfs stoppen met een melding als ‘Machine temperature high’. Niet handig!

Zo hou je het hoofd (en je prints) koel

  • Beste temperatuur: Zorg dat je printruimte tussen 18 en 25 graden Celsius blijft. Ideaal is 21 graden.
  • Luchtvochtigheid: Houd de luchtvochtigheid tussen 40 en 60%, met een voorkeur voor 50%.
  • Vermijd tocht en direct zonlicht: Print niet naast open ramen, deuren, airco’s of verwarmingen.
  • Inktopslag: Bewaar je inkt op een koele plek. Te warme inkt kan problemen veroorzaken.
  • Acclimatiseer nieuwe inkt: Laat nieuwe inkt eerst op kamertemperatuur komen voordat je deze gebruikt. Na een hete reis in een vrachtwagen is dat echt nodig!
  • Acclimatiseer media: Bewaar rollen met printmedia 24 tot 48 uur in de printruimte om ze te laten wennen aan de temperatuur voordat je begint met printen.

Met deze zomerse tips van Dimix ben je verzekerd van topkwaliteit prints, ongeacht hoe warm het buiten is. Geniet van de zon, maar houd je printomgeving koel voor de beste resultaten!