Van drukker naar totaal leverancier van reclamemiddelen

test

De ondersteuning van Dimix en de machines van Mimaki zorgen voor sterke groei Decapress

Onlangs schafte Decapress bij Mimaki twee nieuwe machines aan, beide met UV-droging, de UCJV300-160 én de UJV55 – 320. De laatste is met een printbreedte van 3 meter twintig de blikvanger binnen het bedrijf.

Van huis uit is Decapress een lokale Belgische drukker die de omslag gemaakt heeft van de levering van standaard drukwerk naar totaalleverancier van visuele communicatie. Aan het roer staat Dimitri en Angela de Carlo, die het bedrijf overnamen van hun vader.

Totaalleverancier

De drukkerij is 34 jaar geleden gestart als offset drukkerij, vervolgens maakte Decapress de overstap naar digitale drukkerij. Dimitri:” op aanvraag van onze klanten zijn we in 2005begonnen met sign. Dat werd een dusdanig groot succes dat het nu onze hoofdactiviteit is. We zijn uitgegroeid naar totaalleverancier voor het midden en klein bedrijf, voornamelijk voor klanten in de regio Belgisch Limburg. Onze kracht is dat wij alles zelf produceren. Daardoor kunnen we klanten snel helpen als het nodig is.We hebben veel klanten die aan het begin van de week nog langskomen voor een actie die ze het komend weekend nodig hebben. Die kunnen wij perfect helpen. We hebben nu de machines waarmee we veel verschillende producten snel zelf kunnen maken. En dat waarderen onze klanten.

Verkiezingen

In België zijn net de lokale verkiezingen geweest. Heel veel partijen lieten verkiezingsposters maken die vaak per gemeenten verschilden. Voor lokale lijsttrekkers de manier om zich zelf in de kijker te spelen. Dat gaat dan om kleine hoeveelheden als vijf grote posters per persoon. “De printers hebben dag en nacht staat draaien,” vertelt Dimitri met een glimlach. “We hebben hiermee een aardig gedeelte van de aanschaf terugverdiend. We hebben met zijn vieren drie weken 14 uur per dag gewerkt. Wij zijn in blijde verwachting van de verkiezingen van 2019”.

De Mimaki printers hadden een groot aandeel in dit succes. De machines konden van rol naar rol 24 uur printen zonder dat er mensen bij hoefden te zijn. Volgens Dimitri is dit de eerste keer dat hij printers in huis heeft die dat waar maakten.

De printers maken gebruik van bulk inkt systeem.

UV-droging

De UCJV300-160 print voornamelijk stickers. Dimitri: “tijdens de verkiezingen draaide hij 4000 stickers, op bijna 150 strekkende meter materiaal. Die werden inde avond geprint en gesneden. Ik ben heel tevreden over de prestaties van de printers.”

De drie meter twintig brede machine, de Mimaki UJV55 –320, gebruikt Decapress naast verkiezingsposters, voor de productie van bouwdoeken (Meshdoeken), die vaak groter zijn dan 2,50 meter. Om alles zelf te kunnen produceren koos het bedrijf voor de grote print breedte. Met als belangrijk voordeel dat de printer twee A0 posters naast elkaar aankan.

Dealer

Leverancier van de twee Mimaki printers is Dimix. Dimitri kent Lars Vreeke van deze dealer al tien jaar. Een persoonlijk contact dat leidde tot een zakelijke dienstverlening waar beiden blij mee zijn.Dimitri: “we zijn samen gegroeid met Dimix. We zetten er echt allebei onze schouders onder. Ook als er iets niet goed gaat moet je het samen oplossen. Wij hebben dan ook gekozen voor de dealer, meer nog dan voor de producent van de printers. Wij zijn een klein familiebedrijf, het bedienen van de printer is niet onze corebusiness. Het leveren van producten is waar we van leven. Dat betekent dat ik geen omkijken wil hebben naar de productiemiddelen. De dealer moet proactief zorgen dat de toestellen blijven draaien. En met de combinatie Dimix Mimaki lukt dat op dit moment prima.”

Uitbreiding

Decapress groeit zo snel dat de bestaande locatie te klein wordt. Dimitri heeft al een nieuwe grotere productielocatie in de buurt op het oog. In die grotere locatie zal ook een vlakbed printer komen te staan. “We besteden nu het printen op vaste borden uit en dat zouden we ook graag zelfwillen doen,” zegt Dimitri. “We hebben ervaren dat die producten die we zelf produceren groeien.” Grafisch design in huis is een andere wens van deze enthousiaste Vlaamse ondernemer. “We hebben gemerkt dat klanten liever één aanspreekpunt hebben voor alle reclamewensen. Daar hoort design zeker bij. We zullen dan ook een ontwerpbureau opstarten.” Ook voor zijn groei-ambities verwacht hij veel van de partners met wie hij zakendoet. “Het gaat er toch in eerste instantie om dat we er geld mee verdienen. Dan wil jij je geen zorgen hoeven te maken over de machines. Net als onze klanten geen zorgen willen over het reclamewerk. Klanten willen niet shoppen, ze willen het goed geregeld hebben.”