Raamfolie plakken bij koud weer

test

Als u zich bezig houdt om doorzichtige raamfolie aan te brengen terwijl de temperaturen dalen, heeft u er dan wel aan gedacht of u een geperforeerde raamfolie gebruikt die tegen de kou bestand is?

Al het zelfklevende vinyl, inclusief geperforeerde raamfolies, hebben een minimale verwerkingstemperatuur en lage temperaturen kunnen de installatie moeilijk, zo niet onmogelijk maken. Bij temperaturen onder de minimale aanbrengtemperatuur kan de lijm hard worden, waardoor het materiaal niet goed hecht aan het glas.

Uitgebreide tests hebben aangetoond dat Contra Vision® geperforeerde raamfolies betrouwbaar kunnen worden aangebracht bij 4°C. Dit is aanzienlijk lager dan bij de meeste andere geperforeerde raamfolies, die doorgaans een minimale applicatietemperatuur van 10°C hebben. Sommige klanten hebben succes gemeld bij zelfs lagere temperaturen, tot onder het vriespunt in goede, droge omstandigheden op statische (niet-voertuig) toepassingen.

De minimale verwerkingstemperatuur van 4°C verwijst naar de temperatuur van het glas, niet de luchttemperatuur, aangezien de temperatuur van het glas lager kan blijven dan de omringende lucht.

We raden aan om bij het installeren bij koud weer de afbeeldingen in de middag aan te brengen, bij voorkeur nadat de ramen door de zon zijn verwarmd. De temperatuur mag binnen 2 uur na het aanbrengen niet onder 0°C komen en binnen 24 uur na het aanbrengen niet onder -5°C.

In extreme klimaten mogen de temperaturen nooit onze minimale toepassing van 4°C bereiken. Afbeeldingen die aan de binnenkant van een raam worden aangebracht, hebben veel voordelen, waaronder toepassingen bij kouder weer en ze zijn ook beschermd tegen sneeuwval en -vuil in de winter.

Voor toegepaste afbeeldingen met eenrichtingszicht (one-way-vision) hebben we onze Performance HD Clear voor langdurige toepassing en Campaign Clear voor korte termijn toepassingen. Beide vereisen witte inkt.

Tips voor een succesvolle installatie bij koud weer:

  1. In koudere maanden kunnen opslagtemperaturen aanzienlijk dalen. Laat afbeeldingen niet ’s nachts in een koude omgeving, zoals een voertuig, achter. We raden aan om het materiaal voor het aanbrengen op te warmen tot ‘kamertemperatuur’.
  2. Breng uw afbeeldingen indien mogelijk ’s middags aan als de ramen zijn opgewarmd door de zon. Onderzoek andere stappen om de temperatuur van het glas te verhogen, bijvoorbeeld door eventuele luifels in te trekken of de verwarming ’s nachts aan te laten staan. Gebruik geen heteluchtpistool om het glas te verwarmen, anders kan het breken.
  3. Zorg ervoor dat het oppervlak droog en vrij van condensatie is en reinig het oppervlak grondig van stof, vet of elke verontreiniging die de hechting van het materiaal zou kunnen beïnvloeden.
  4. De applicatie moet droog zijn, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat de afbeeldingen 1-3 mm vanaf de rand van het venster worden afgesneden en dat alle verbindingen stompe verbindingen zijn. Niet overlappen.
  5. We raden aan om de graphics minimaal 24 uur na installatie niet te reinigen.