Print bewust, print duurzaam

test

Duurzaamheid is ook in de grafische sector een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Steeds meer bedrijven kijken bij de inkoop kritisch naar de milieuvriendelijke aspecten van machines of printmedia. Dimix draagt op verschillende manieren haar steentje aan bij aan het verduurzamen van de maatschappij.

Duurzame producten

Bij Dimix heeft u bijvoorbeeld bij veel van onze printmedia de keuze uit FSC gecertificeerde varianten. Producten met dit keurmerk zijn afkomstig uit een verantwoord beheerd bos een alle schakels in de handelsketen van het product moeten hierin worden gecertificeerd om het keurmerk te mogen dragen.
Veel van de door ons verkochte inkten dragen het Greenguard Gold certificaat. De GREENGUARD-certificering garandeert dat een product voldoet aan één van de strengste en meest uitgebreide normen ter wereld voor een lage uitstoot van vluchtige organische stoffen (VOS) in de binnenlucht, en dat het aanvaardbaar is voor gebruik in omgevingen zoals scholen en zorginstellingen.
Daarnaast voeren we een reeks aan PVC-vrije producten.

Bekijk hier onze duurzame producten

Duurzaam rijden naar de klant en energie-neutrale huisvesting

Zo min mogelijk CO2 uitstoot vinden we ook erg belangrijk. Daarom hebben we afgelopen jaar 5 benzine-auto’s ingeruild voor elektrische auto’s waarmee we onze klanten bezoeken. En de collega’s die dichtbij onze vestigingen wonen komen op de fiets! Daarnaast is het volledige pand in Breda voorzien van LED verlichting en zal later in het jaar overgaan op zonne-energie. In Genk wordt er hard gewerkt aan een energie-neutrale huisvesting welke in 2021 in gebruik genomen wordt.

Bijdrage aan maatschappij

Naast dat we zelf zo duurzaam als mogelijk werken, steunen we ook graag nationale en lokale initiatieven in de maatschappij. Enkele voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld KWF Kankerbestrijding, de Robocup van KBaO in Neeroeteren, Voetbalclub ‘De Kabouters’ en de Brederodes in Vianen. Met alle sponsorships hebben we een persoonlijke connectie, wat de ondersteuning des te waardevoller en persoonlijker maakt.