Hoe uw printkwaliteit op punt houden tijdens deze koude dagen

test

Constante printkwaliteit, dat willen we allemaal. Maar hoe zit dat nu met deze koude temperaturen? Dimix geeft tips om het beste inktresultaat uit uw printers te halen!

Met de koude temperaturen van deze dagen is het erg belangrijk dat u de ruimte waar u print op een constante temperatuur houdt. Een printruimte met klimaatbeheersing zou daarvoor zeer geschikt zijn. Beschikt u daar niet over, dan is een ruimte met een temperatuur tussen de 18-22 graden ook voldoende.

Als de printruimte te koud wordt, gaat de vloeibaarheid van de inkt omlaag, waardoor deze stroperig word. Dit zal resulteren in nozzle uitval, waardoor er geen inkt komt op de plaats waar het zou moeten zijn. Zeker bij bepaalde types vlakbedprinters, waar de inktcontainers dicht bij de vloer zitten, kan dit tot problemen leiden.

Hoe kun je dit het beste voorkomen?

  • Aanbevolen temperatuur printruimte: 18 – 25 Cº  Ideaal is een temperatuur van 21 graden.
  • Aanbevolen vochtigheid printruimte: 40 – 60% niet-condenserend. Ideaal is een luchtvochtigheid van 50%.
  • Vermijd printen naast openstaande ramen, buitendeuren, airconditioners of verwarmingssystemen.
  • Zorg ook dat uw inkt in bovenstaande omstandigheden wordt opgeslagen. Koude inktvoorraad zorgt ook voor problemen.
  • Als u tijdens deze koude dagen inkt besteld, laat deze dan eerst goed op temperatuur komen, alvorens ze in de machine te plaatsen. Vaak zijn de flessen of cartridges bijna een etmaal onderweg in een ijskoude vrachtwagen.

Ook alle rollen met media die worden gebruikt, moeten al 24 tot 48 uur voordat u gaat beginnen met printen in de printruimte met klimaatbeheersing worden opgeslagen om te acclimatiseren.