Houdt uw printkwaliteit perfect tijdens deze hete zomerdagen

test

Constante printkwaliteit, dat willen we allemaal. Maar hoe zit dat nu met deze hete temperaturen? Dimix geeft tips om het beste inktresultaat uit uw printers te halen!

Met de warme temperaturen van deze dagen is het erg belangrijk dat u de ruimte waar u print op een constante temperatuur houdt. Een printruimte met klimaatbeheersing zou daarvoor zeer geschikt zijn. Beschikt u daar niet over, dan is een ruimte met een temperatuur tussen de 18-22 graden ook voldoende.

Als de printruimte te warm wordt, gaat de vloeibaarheid van de inkt omhoog, waardoor deze te dun word. Dit zal resulteren in meer inkt op plekken waar het niet moet komen.

Daarnaast kunt u bij een temperatuur boven de 35ºC een melding krijgen: ‘Machine temperature high’ of ‘Environment temperature high’. De pinter zal dan niet verder meer printen omdat deze te warm is.

Hoe kun je dit het beste voorkomen?

  • Aanbevolen temperatuur printruimte: 18 – 25 ºC  Ideaal is een temperatuur van 21 graden.
  • Aanbevolen vochtigheid printruimte: 40 – 60% niet-condenserend. Ideaal is een luchtvochtigheid van 50%.
  • Vermijd printen naast openstaande ramen, buitendeuren, airconditioners of verwarmingssystemen.
  • Zorg ook dat uw inkt in bovenstaande omstandigheden wordt opgeslagen. Warme inktvoorraad zorgt ook voor problemen.
  • Als u tijdens deze warme dagen inkt besteld, laat deze dan eerst goed op temperatuur komen, alvorens ze in de machine te plaatsen. Vaak zijn de flessen of cartridges bijna een etmaal onderweg in een hete vrachtwagen.

Ook alle rollen met media die worden gebruikt, moeten al 24 tot 48 uur voordat u gaat beginnen met printen in de printruimte met klimaatbeheersing worden opgeslagen om te acclimatiseren.