Hofman Sport – Van schoenwinkel tot bedrukkingen van sportkledij

test

Het bedrijf is ooit (in 1977) gestart als schoenwinkel door Jean-Pierre Hofman samen met zijn vrouw. Dit is later uitgegroeid tot sportkledingwinkel. De bedrukkingen van deze kledij is er uit voortgevloeid.

Hofman Sport werkt voornamelijk voor voetbalclubs (zo’n 80% van de totale opdrachten). Hiervoor verzorgen ze de bedrukkingen van de teamkledij, zoals rugnummers, sponsorlogo’s etc. Vroeger lieten zij transfers elders maken, maar sinds te komst van de Transfer-Jet en Powder-Fix kunnen ze dit nu gemakkelijk zelf doen. Ook werkkleding bedrukken behoort tot de mogelijkheden. Ze zijn daarnaast hoofdverdeler van het sportmerk JAKO.

Naast Hofman Sport is er een tweede bedrijf opgestart: Publi Hofman. Hiervan is Sven Evrard de persoon die dit runt. Er is achterin de werkruimte een speciale ruimte gemaakt, goed geïsoleerd voor het plaatsen van de Transfer-Jet en Powder-Fix.

Jean-Pierre en Sven zijn in oktober 2021 naar Sign2Com in Kortrijk gekomen om de Transfer-Jet te bekijken, daar zijn ze tot aankoop overgegaan. De printer staat sinds november 2021 geïnstalleerd in de werkruimte.

Op de vraag of de printer bevalt, antwoord Jean-Pierre: ‘Ik zou hem niet kunnen missen. Bij spoedbestellingen kunnen we nu snel schakelen, wat voorheen niet ging omdat we dit uitbesteedden. De Transfers zijn goed van kleur, gaan heel gemakkelijk van de backing af (in vergelijk tot zeefdruktransfers) en blijven goed op de kleding zitten.”

Onlangs is er tevens een Graphtec CE7000 aangeschaft voor het plotten.

Meer info: https://www.hofmansport.be/