Mimaki breidt aanbod van LED-UV flatbed inkjetprinters uit

test

Mimaki Europe, de toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, lanceert een nieuwe LED-UV grootformaat flatbed inkjetprinter, de JFX600-2513 Deze printer biedt hoge printsnelheid en hoge productiviteit. Dankzij een ruimere keuze uit inkttypen en meer flexibiliteit in soorten media openen ze voor printserviceproviders de poort naar een breder scala van toepassingen.

Met de JFX600-2513 wordt het succes voortgezet van de JFX500-2131 grootformaat UV-inkjetprinter, die in 2012 op de markt kwam. Dit nieuwe model richt zich op markt voor high-end UV-flatbedprinters en zijn uitgerust met aanzienlijk meer printkoppen. Hiermee is de JFX600-2513 maar liefst 300 procent sneller. De kleurconfiguratie is uitgebreid naar zes kleuren, ten opzichte van de vier kleuren die de JFX500-2131 bood. Met de brede keuze uit inktsets kunnen gebruikers afbeeldingen printen in intense en levendige kleuren voor signage en display, voor binnen en buiten.

Daarnaast ondersteunt het nieuw model dankzij Mimaki’s UV-printtechnologie van de zevende generatie meer media en maken zo veel uiteenlopende toepassingen mogelijk, zoals grote decoraties, signagedisplays en interieurmaterialen. De JFX600-2513 print op media met afmetingen tot 2,5 x 1,3 meter en een dikte tot 6 cm. Daarmee is deze perfect geschikt voor productie van signs met standaardafmetingen. Doordat ze direct op het substraat kunnen printen, behoren diverse materialen zoals kunsthars, hout, glas en metaal allemaal tot de mogelijkheden. Ook kunnen beide modellen ‘2,5D’ printen met meerdere lagen, waarmee textuur in reliëf kan worden gemaakt voor hoogwaardige toepassingen waarbij aanraking een rol speelt.

De UV-inkten waarmee de JFX600-2513 werkt, zijn intern ontwikkeld en heeft de certificering ‘GREENGUARD Gold’ verkregen. Dit betekent dat hij voldoet aan strikte normen voor chemische stoffen en milieuveiligheid die zijn opgesteld door de onafhankelijke testorganisatie UL. Daarnaast ondersteunt het nieuwe model het ‘MDL command’ van Mimaki, waardoor operators machines kunnen aansturen vanaf externe apparaten om zo het inktpeil te bepalen en fouten te ontdekken. Ook is het mogelijk om de positie van de tafel en hoogte van het medium te regelen en processen voor printen en pre- en postpress, mediatoevoer en uitvoervergaring te beheren. Dit betekent dat de JFX machine voldoet aan de eisen van Industry 4.0, waardoor deze kan worden geïntegreerd in een geautomatiseerde workflow.

Bekijk alle specificaties

 

Download flyer